«Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έδειξε στον Δένδια ποια είναι τα όριά του. Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο ήπια», είπε ο Τούρκος πρόεδρος

«Ο υπουργός Εξωτερικών μας έβαλε τον Δένδια στη θέση του, αντιδρώντας στη συμπεριφορά του», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την εκρηκτική συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη το απόγευμα.

Σχολιάζοντας το σκληρό μπρα ντε φερ των δύο ΥΠΕΞ, ο πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε για άλλη μια φορά προκλητικός, λέγοντας: «Δυστυχώς, η συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών πήρε πολύ διαφορετική τροπή (…) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έδειξε στον Δένδια ποια είναι τα όριά του. Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο ήπια».

Επίθεση στον Νίκο Δένδια εξαπέλυσε νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ. Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για «ασέβεια», «μισαλλοδοξία» και «φανατισμό».

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Τσελίκ ανέφερε πως «η ασέβεια και η μισαλλοδοξία δεν είναι μέθοδος διπλωματίας». «Η ασέβεια και ο διάλογος δεν στέκονται παράλληλα. Δεν υπάρχει διπλωματία όπου περιπλανάται ο φανατισμός» πρόσθεσε.

Τουρκικός Τύπος: «Δυστυχώς η Ελλάδα παραμένει ίδια»

Mε αμηχανία και προσπαθώντας να κάνουν το άσπρο, μαύρο αντιμετώπισαν τα τουρκικά ΜΜΕ τις χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Χθες, ο Έλληνας υπουργός επέπληξε την Άγκυρα «για παραβατικές συμπεριφορές στο Αιγαίο», μίλησε για το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο και έκανε λόγο «για fake news» σχετικά με το μεταναστευτικό. Επίσης, απάντησε στις δηλώσεις του Τούρκου περί «τουρκικής μειονότητας» στον Έβρο και για την αποστρατικοποίηση των νησιών…

Η Hurriyet μίλησε για «σκάνδαλο σε μια φιλική συζήτηση» προσθέτοντας ότι «δυστυχώς, η Ελλάδα παραμένει ίδια».

Από την άλλη η Sabah γράφει: «Απάντηση-χαστούκι του Τσαβούσογλου στον Δένδια σε ζωντανή σύνδεση».

Το σάιτ της «Yeni Safak» αναφέρει: «Απάντηση Τσαβούσογλου σε Δένδια: “Δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε τις κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας”».

Το CNN Turk, πιο μετριοπαθές, κάνει λόγο για «διαξιφισμό των δύο υπουργών Εξωτερικών».

Με αφορμή τη δημόσια αντιπαράθεση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού κόμματος έκανε λόγο για «ασέβεια» της ελληνικής πλευράς…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook