«Ξεπέρασε τα όριά του, έδωσα την απαραίτητη απάντηση εκ μέρους της Τουρκίας και εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ανεβάζει και πάλι τους τόνους η γειτονική χώρα όπως όλα δείχνουν μετά την χθεσινή επεισοδιακή συνάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

«Ξεπέρασε τα όριά του, έδωσα την απαραίτητη απάντηση εκ μέρους της Τουρκίας και εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων», ήταν η πρώτη αντίδραση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά την συνάντηση.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ από τα κατεχόμενα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη προετοιμασίας για την πενταμερή σχετικά με το κυπριακό, δήλωσε πως εξεπλάγη δυσάρεστα από την ελληνική πλευρά, καθώς όπως λέει, είχε συμφωνηθεί να μην υπάρξουν δηλώσεις για θέματα τριβής μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος υπουργός έκανε πρώτος λόγο για «προκλητικές δηλώσεις ή ενέργειες», γεγονός που οδήγησε στη δυναμική απάντηση από την πλευρά του Νίκου Δένδια.

«Είχαμε ένταση με την Ελλάδα για ενάμιση χρόνο. Ωστόσο, ξεκινήσαμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Είδαμε την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα ως σημαντική ευκαιρία για τη βελτίωση των σχέσεων. Η συνάντηση ήταν θετική, ειλικρινής. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε σε μια στενή μορφή, συζητήσαμε τις διαφορές μας», ανέφερε αρχικά ο Τσαβούσογλου, για να συνεχίσει υποστηρίζοντας λίγο ως πολύ ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τον… παραπλάνησε, αφού άλλα του είπε στην κατ’ιδίαν συνάντηση που είχαν, και άλλα έπραξε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε τα εξής: «Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Δένδιας και η ομάδα του, είπαν: «Δεν θα θίξουμε αμφιλεγόμενα σημεία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και περιμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από εσάς, βασιζόμαστε στην κατανόηση». Αλλά σε κάποιο σημείο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Έλληνας υπουργός προχώρησε σε ψευδείς κατηγορίες και αντιφατικές δηλώσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook