Tο Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε θετικά την έκβαση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τουρκία την Πέμπτη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να χαιρετίζουν τον διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και τη δέσμευση των δύο κυβερνήσεων στην οδό της διπλωματίας, σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τουρκία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν όλες τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι σχετικά με τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του, η οποία πήρε τροπή σκληρής αντιπαράθεσης, το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι «αντί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους, η συνέντευξη Τύπου, στην οποία το “θερμόμετρο” ανέβηκε, αντανακλούσε τις αντιθέσεις σε όλα, από τις έρευνες για υδρογονάνθρακες μέχρι τα δικαιώματα των μειονοτήτων και τη μετανάστευση».
Τα πράγματα ξεκίνησαν καλά, συνεχίζει το Bloomberg, καθώς ο Νίκος Δένδιας, στην πρώτη του επίσκεψη στην Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια, συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μπροστά στις κάμερες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν να συναντηθούν στη Γενεύη αργότερα αυτό τον μήνα για διερευνητικές συνομιλίες για την επανένωση της Κύπρου και ότι θα συνεχίσουν να συνομιλούν με στόχο την επίλυση των διαφορών τους.

«Άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο για αμοιβαίες επισκέψεις των προέδρων» σχολιάζει το Bloomberg.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook