Νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας μια μέρα μετά την συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου

Αντι-NAVTEX με την οποία, πρακτικά, αμφισβητεί τη χάραξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου εξέδωσε την Παρασκευή η Τουρκία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η Ελλάδα εξέδωσε χθες Navtex που καλύπτει μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από τα νότια της Κρήτης μέχρι και τα νότια της Ρόδου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ελληνογαλλική ερευνητική προσπάθεια στα νότια και νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η Τουρκία σύμφωνα πάντα με τον τηλεοπτικό σταθμό, απάντησε με αντι-Navtex, θεωρώντας ότι τα σημεία αυτά για τα όποια εφιστά την προσοχή η ελληνική πλευρά εμπίπτουν στην δική της δικαιοδοσία. «Η Άγκυρα φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί ακόμη και περιοχές που εντάσσονται στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για ΑΟΖ» αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Υπενθυμίζεται πως σε εξέλιξη βρίσκονται ελληνογαλλικές ερευνητικές δραστηριότητες μέσω του γαλλικού ωκεανογραφικού σκάφους L’ ATALANTE στο Νοτιοανατολικό Κρητικό πέλαγος και στη Μεσόγειο, σε συγκεκριμένα σημεία για τις 15, 16,17 και 18 Απριλίου, σύμφωνα με το MEGA.
Έτσι η χώρα μας εξέδωσε ΝΑVTEX που εκτείνεται από τα νότια της Κρήτης μέχρι και τα νότια της Ρόδου.

Οι συντεταγμένες της τουρκικής αντι-NAVTEX

TURNHOS N/W :0313/21 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 16-04-2021 13:16)TURNHOS N/W :0313/21
MEDITERRANEAN SEA
1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCASTED NAVWARN HA69-260/21 FALLS WITHIN TURKISH CONTINENTAL SHELF AND TURKISH NAVTEX SERVICE AREA.
2. ANTALYA NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGE IN THE AREA. HA69/260/21 IS NULL AND VOID.
3. CANCEL THIS MESSAGE 182100Z APR 21.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook