Παράξενο πράγμα η πολιτική... Μπορεί κατά τις συναντήσεις Δένδια στην Άγκυρα να ανέβηκαν οι τόνοι, ωστόσο σύμφωνα με το «Βηματοδότη» βρέθηκε τρόπος να διατηρηθεί η... διπλωματική αβρότητα.

Όπως φαίνεται, κατά τη συνάντησή τους ο Νίκος Δένδιας και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντάλλαξαν δώρα, προκειμένου ακριβώς να διατηρηθεί η διπλωματική αβρότητα.

Συγκεκριμένα οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν μεταξύ τους κομπολόγια, αν και έπειτα από λίγο ο Έλληνας υπουργός είχε… «μετωπική» με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις επίμαχες συναντήσεις του στην Άγκυρα, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «Δεν είναι δυνατόν να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετική αντίληψη».

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η επίσκεψή του αυτή στόχο είχε τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία και ότι η επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο είναι δύσκολη και έχει ως προϋπόθεση η Άγκυρα να αρχίσει να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα.

«Σκοπός της επίσκεψης στην Αγκυρα ήταν να αναζητηθούν προοπτικές για μια θετική ατζέντα με την Τουρκία, προκειμένου να υπάρξει, σε πρώτη φάση, κλίμα αποκλιμάκωσης, όχι συμφωνία. Ευελπιστούμε ότι με την προσέγγιση αυτή, σταδιακά θα υπάρξει σημαντική βελτίωση των διμερών σχέσεων», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook