Ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής απολογίας του.

Η κατηγορία αφορά τη δωροδοκία των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να έλαβε για να υπογραφεί το 2003 η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του πολεμικού μας ναυτικού. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται και σε αυτή την περίπτωση για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκαν και η σύζυγος του και ένας ακόμα επιχειρηματίας.

«Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος. Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει και πια να να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία» είπε ο ίδιος

Ο δικηγόρος του πρώην υπουργού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε πως «πλήττεται το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας που ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν».

Την ίδια ώρα ερευνάται ακόμα μία δικογραφία που αφορά στην πώληση του σπιτιού του πρώην υπουργού στη Σύρο το 2016, η οποία ερευνάται αν ήταν εικονική με σκοπό τη νομιμοποίηση μαύρου χρήματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook