Μόνο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που περιέχει διάταξη για το ακαταδίωκτο των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία, το Κίνημα Αλλαγής δεν συμμετείχε καθόλου και το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 καταψήφισαν.

Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε σήμερα Πέμπτη στη Βουλή και προβλέπει το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η τροπολοφία αφορά απόψεις που διατύπωσαν οι ειδικοί ή ψήφους τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της επιτροπής.

«Ευθύνη των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπή. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση», αναφέρεται στην ρύθμιση.

Νωρίτερα σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, τόνισε πως: «Πρέπει να επιστρέψει τώρα στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και να αποσύρει τη διάταξη».

«Βάζετε ταφόπλακα στην εμπιστοσύνη των πολιτών για την επιστημονική κοινότητα στη διαχείριση της πανδημίας. Δεν θα συμμετάσχουμε στην ψηφοφορία διότι δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτό που κάνετε, φέρνετε μια τροπολογία κρυπτοαμνήστευσης», πρόσθεσε.

«Και εμείς δεν ψηφίζουμε τη συγκεκριμένη τροπολογία που αφορά τα μέλη των διοικήσεων και την απαλλαγή τους», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, «αλλά με τον στομφώδη τρόπο που ο κ. Ραγκούσης επιχειρηματολογούσε “δεν διώκονται, δεν απολογούνται, εξαιρούνται”, θυμήθηκα ότι τα ίδια ακριβώς ήταν στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέλη του ΤΧΣ. Τα παραμπρός χαλούν τα παραπίσω! Τι μας λέτε, κύριε Ραγκούση!».

«Διχάζετε την κοινωνία χαρακτηρίζοντας ένα κομμάτι του κόσμου που ανησυχεί “ψεκασμένους”», τόνισε απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας. «Θα έπρεπε να ντρέπεστε για την τροπολογία που φέρατε, γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι αυτοί εδώ οι άνθρωποι δεν μιλάνε για το ΤΧΣ. Μιλάνε για ανθρώπινες ζωές και κάποιοι άνθρωποι έχουν πεθάνει. Αν σας ενδιαφέρει αυτό, αν δεν σας ενδιαφέρει συνεχίστε αυτό που κάνετε», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση να δώσει τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα ζήτησε εμβολιαστική κάλυψη όλου του πληθυσμού με όλα τα εμβόλια που έχουν κριθεί ασφαλή, ζήτησε η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα. Αναφέρθηκε στις δραματικές ελλείψεις προσωπικού, ιδίως στα εμβολιαστικά κέντρα και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι και πάλι θησαυρίζουν οι ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά κέντρα, αυτή τη φορά με τους εμβολιασμούς.

Για «τσουνάμι τροπολογιών» έκανε λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη. Όπως επανέλαβε, το κόμμα της έχει καταθέσει δέσμη μέτρων για την πανδημία, αλλά τελικά η κυβέρνηση επιλέγει να μεταθέτει την ευθύνη στην πλάτη των πολιτών και τους κουνάει και το δάχτυλο τους ατελείωτους μήνες του εγκλεισμού τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook