Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ διαγράφεται η πιθανότητα συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπάϊντεν και τον Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συναντήσεων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου, μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αλλά και με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν.

Επί του παρόντος δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι αλλά υπάρχει χρόνος για τη σχετική προετοιμασία και τις επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με την Άγκυρα στο τηλεφώνημα του Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλείστηκε και συνάντηση των δύο προέδρων στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «μεταφέροντας το ενδιαφέρον του για μια εποικοδομητική διμερή σχέση σε διευρυμένους τομείς συνεργασίας και αποτελεσματική διαχείριση των διαφωνιών. Οι ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν διμερή συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο για να συζητήσουν το πλήρες φάσμα των διμερών και περιφερειακών θεμάτων».

Οι κ.κ. Μητσοτάκης, Ερντογάν και Μπάιντεν θα παρευρεθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, δεν έχει κανονιστεί ακόμη κάποια συνάντηση Μητσοτάκη–Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου, ωστόσο πριν από ένα μήνα – 25 Μαρτίου- στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον.

Ωστόσο υπάρχει ο χρόνος και αναμένονται εξελίξεις.

Άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης είχε πεί πως πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο κατά τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ. Ο πρωθυπουργός, αφού επαίνεσε τους χειρισμούς του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισε πως η συνάντηση με τον Ερντογάν θα γίνει και δεν θα αργήσει ιδιαίτερα.

«Και όπως σας έχω πει και σε προηγούμενη συνέντευξή μου, δεν θα έπρεπε να είναι είδηση μία συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον τούρκο Πρόεδρο. Θα είναι είδηση προφανώς, τώρα, γιατί θα έχει μεσολαβήσει μια περίοδος μεγάλης έντασης. Δεν θα έπρεπε να είναι είδηση. Αλλά το γεγονός ότι η Ελλάδα με αυτοπεποίθηση προβάλλει τις θέσεις της, βάζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα. Λέει ξεκάθαρα ότι αυτό είναι το μόνο πλαίσιο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, όμως, δεν έχει προγραμματιστεί κάποια διμερής συνάντηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook