Θετική ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φώφη Γεννηματά, η οποία με επιστολή της ζήτησε από τον πρωθυπουργό την πραγματοποίηση κοινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με θέμα τον Νέο Κλιματικό Νόμο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε προχωρήσει στο αίτημα αυτό με στόχο τη «διαμόρφωση διακομματικής συναίνεσης» ώστε ο νόμος να υπερψηφιστεί «με την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Σε δική του επιστολή, ο πρωθυπουργός έκανε δεκτό το αίτημα της κ. Γεννηματά τονίζοντας πως «Στόχος μας είναι ο νέος νόμος να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στα μέσα Ιουνίου ώστε μέσα από μία ευρεία διακομματική συναίνεση να οργανώσουμε τη μετάβασή μας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία».

Ο Πρόεδρος της Βουλής όρισε την κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για την Τρίτη 18 Μαΐου.

Η επιστολή Γεννηματά σε Μητσοτάκη και αρχηγούς κομμάτων

Υπενθυμίζεται πως η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής είχε στείλει επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων επάνω στο θέμα, επισημαίνοντας πως «Απαιτείται ένας Ελληνικός Κλιματικός Νόμος. Σε συνέχεια και του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Νόμου για τον οποίο υπήρξε χθες πολιτική συμφωνία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Η κα Γεννημάτα τόνισε στο κείμενό της πως «Είναι αναγκαίο σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα για το μέλλον, να μην επικρατήσουν σκοπιμότητες και κομματικά συμφέροντα. Να υπάρξει η αναγκαία εθνική συνεννόηση και συνέργεια για τη διαμόρφωση μιας τελικής πρότασης που θα πείθει και θα ενεργοποιεί τους πολίτες. Ώστε στην επερχόμενη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στη Γλασκώβη, στις αρχές Νοεμβρίου, η χώρα μας να έχει κλιματικό νόμο».

Θέση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ είναι πως «η υιοθέτηση και η αποτελεσματική εφαρμογή τέτοιων νόμων απαιτεί ευρεία πολιτική υποστήριξη και κοινωνική αποδοχή, ώστε να είναι ανθεκτικοί σε κυβερνητικές αλλαγές».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook