Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Τζανακόπουλου περί εκκαθαρίσεων στο Δημόσιο όταν επιστρέψει στην εξουσία

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν επανέλθει θα προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις στη δημόσια διοίκηση.

Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας σε κλειστή κομματική εκδήλωση το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είπε πώς οταν το κόμμα επανέλθει στα πράγματα τότε θα προχωρήσει σε «εκκαθαρίσεις» στον χώρο της δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η «δεύτερη φορά αριστερά» θα πρέπει να ειναι αμείλικτη απέναντι σε όσους τα προηγούμενα χρόνια από το χώρο της δημόσιας διοίκησης υπονόμευσαν τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση ήλθε άμεσα από το γραφείο τύπου της ΝΔ, το οποίο προέβη σε μια σκληρή ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα κάνει λόγο για «δηλώσεις που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων» και «σε σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία».

Παράλληλα, αναφέρει πως οι δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, στη γραμμή Τσιπρα-Πολάκη περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας, παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων.

«Δείχνουν όμως το πώς σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει τι συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Όλα αυτά παραπέμπουν σε σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης κάνει λόγο για «προπαγανδιστικό μηχανισμό» εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνει, επίσης, ότι «είναι άλλο πράγμα η εκκαθάριση μηχανισμών παραεξουσίας, διαφθοράς και παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας καθώς και στρατηγικών οχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων στη δημόσια διοίκηση και άλλο πράγμα οι απολύσεις δημοσίων υπάλληλων».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει τα εξής:

«Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ, μπροστά στην κοινωνική τραγωδία που έχει φέρει τη χώρα, προσπαθεί να δημιουργήσει φθηνούς αντιπερισπασμούς, σε συνεργασία πάντα με μπουκωμένους από τη λίστα Πέτσα “δημοσιογράφους”.

Τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ αντιπερισπασμού μέσω της γνωστής μονταζιέρας είναι η δήθεν αποκάλυψη για υποτιθέμενη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να κάνει απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και παρουσιάστηκε ως αποκλειστικό ηχητικό του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην πραγματικότητα ήταν δημόσια τοποθέτηση σε ανοιχτή εκδήλωση παρουσία και των δημάρχων της Ανατολικής Αθήνας.

Τα λαγωνικά της Πειραιώς, των Παραπολιτικών, του ΑΠΕ, του Πρώτου Θέματος και του iefimerida αδυνατούν να κατανοήσουν ή κάνουν πως δεν κατανοούν ότι είναι άλλο πράγμα η εκκαθάριση μηχανισμών παραεξουσίας, διαφθοράς και παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας καθώς και στρατηγικών οχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων στη δημόσια διοίκηση και άλλο πράγμα οι απολύσεις δημοσίων υπάλληλων. Λογικό, καθώς η ΝΔ φαίνεται ότι θέλει να ξεχάσει πως αυτή ήταν η κυβέρνηση που, όχι μόνο προχώρησε σε απολύσεις, αλλά υπερασπίστηκε μέχρι τέλους την πολιτική “μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις” . Μία πολιτική που διέλυσε το κοινωνικό κράτος.

Αυτό που θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με προτεραιότητες σε υγεία και παιδεία. Ταυτόχρονα με τη δημιουργία μιας δημόσιας διοίκησης φιλικής προς τον πολίτη μακριά από τις λογικές κομματικού κράτους που τροφοδοτεί μηχανισμούς παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας και εστίες διαφθοράς τους οποίους συντηρεί και τροφοδοτεί και στους οποίους στηρίζεται η ΝΔ για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook