Τι είπε για το lockdown, τα εμβόλια, το ακαταδίωκτο, τον Τζανακόπουλο, και την στάση της κυβέρνησης

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας επέρριψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε πρωινή τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση ανεμελιάς που έχει επιδείξει από την αρχή της κρίσης έως σήμερα, ενώ τάχθηκε κατά της στοχοποίησης των νέων, επισημαίνοντας ότι με το που άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικία 30-39 έσπευσαν μαζικά να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στο ζήτημα της Επιτροπής των επιστημόνων και για το ακαταδίωκτο και είπε ότι «Ποιος αμφισβητεί τους επιστήμονες; Τους έχει αμφισβητήσει ο τρόπος που τους έχει εργαλειοποιήσει η κυβέρνηση. Δεν είναι υποτιμητικό για αυτούς να θεσπίζεται ακαταδίωκτο; Για ποιο λόγο; Γνωμοδοτικός είναι ο ρόλος τους. Σας έχει πει κανένας από αυτούς ότι θέλει να μη λογοδοτεί πουθενά; Κανείς. Αλλά επειδή υπάρχει ανάγκη να θεσπιστεί ακαταδίωκτο για τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετέχουν στις επιτροπές και ασκούν πιέσεις, να τα πούμε τα πράγματα καθαρά… Αποφασίζει ο Τσιόδρας; Το πιστεύεστε εσείς αυτό; Διαρκώς κόντρα στις αποφάσεις είναι. Αποφασίζει η κυβέρνηση αυτό που θέλει να αποφασίσει».

«Όλη η αντιπολίτευση έχει δείξει στάση υπευθυνότητας. Δύο είναι τα κρίσιμα σημεία και σε αυτά έδωσε συναίνεση: στο πιο δύσκολο πράγμα που είναι ο περιορισμός των ελευθεριών των πολιτών, είπαμε ότι πρέπει να γίνει το lockdown και σύσσωμη η αντιπολίτευση έδωσε την μάχη για τον εμβολιασμό, για να πειστούν οι πολίτες», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας «Όμως τις αποφάσεις δεν τις παίρνει η αντιπολίτευση, αλλά η κυβέρνηση. Ο κόσμος βλέπει ότι μπήκαμε στο lockdown με 900 κρούσματα και βγαίνουμε με 3.000 κρούσματα, μπήκαμε με λίγους νεκρούς και βγαίνουμε με 90 νεκρούς την ημέρα, το ίδιο με τους διασωληνωμένους και τους ανθρώπους στα ράντζα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι, «εμείς είπαμε ότι θα πρέπει να υπάρχει σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση εκεί όπου υπήρχε μεγάλη διασπορά του ιού, όπως στα μέσα μεταφοράς και τις εικόνες συνωστισμού εκεί. Μας είπαν ότι δεν υπάρχει μετάδοση του ιού εκεί. Αφήσαμε έτοιμο διαγωνισμό για 800 λεωφορεία και τον ακύρωσαν με το που ανέλαβαν την εξουσία. Εδώ αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στον σχεδιασμό και τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η πανδημία συνολικά».

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στους νέους 30-39 ετών που ανταποκρίθηκαν μαζικά όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό τους. «Ας σταματήσουμε να τους στοχοποιούμε, να ρίχνουμε την ευθύνη σε μια γενιά που θα ζήσει πιο δύσκολες ημέρες» τόνισε. Σε ό,τι αφορά δε το αρνητικό κλίμα για το εμβόλιο της Astrazeneca, σημείωσε ότι υπάρχουν συγκρούσεις συμφερόντων εταιριών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπενθύμισε ότι πέρα από το θέμα του εμβολιασμού και της εξασφάλισης εμβολίων και από άλλες πηγές, που έθεσε από τον Ιανουάριο στον πρωθυπουργό και δεν εισακούστηκε, δεν εισακούστηκε επίσης και για το θέμα των φαρμακευτικών σκευασμάτων, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα που δίνονται σε άλλες χώρες και σώζουν ζωές αν δοθούν εγκαίρως σε ασθενείς με επιβαρυμένη εικόνα.

Σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Υπήρξε προσπάθεια διαστρέβλωσης. Προπαγάνδα που ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν. Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός πολίτης, είτε ψηφίζει ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ, που να μην συμφωνει με αυτό που είπε. Ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για εστίες διαφθοράς που υπάρχουν μέσα στη δημόσια διοίκηση. Πάντα υπήρχαν και επί ημερών μας και σήμερα. Να κάτσουμε μαζί και να καταπολεμήσουμε αυτές τις εστίες διαφθοράς και παραεξουσίας που υπάρχουν μέσα στη δημόσια διοίκηση. Δεν γνωρίζετε ότι υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα, διαπλοκή στη νύστα και επίορκοι αστυνομικοί; Όταν ήμουν πρωθυπουργός, υπήρχαν άνθρωποι στη δημόσια διοίκηση που πρώτα επικοινωνούσαν με την τρόικα».

«Ο κ. Μητσοτάκης σε όλη την προεκλογική περίοδο είχε κάνει κεντρικό το ζήτημα των μετακλητών. Τους πολλαπλασίασε, σε σχέση με αυτούς που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις ανάγκες δήθεν του επιτελικού κράτους, έχει γίνει κομματικό γιουρούσι. Έφτιαξε και νόμο για να μειώσει τις απαιτήσεις και να μην χρειασούν πτυχίο για να μπουν οι μετακλητοί. Και όταν ρωτήσαμε τον Βορίδη μας είπε «ε, τι, τους ξένους θα πάρουμε;». Όχι, λοιπόν, σε εμάς η κριτική για κομματικό κράτος. Λάθη κάναμε κι εμείς, αλλά μπορούμε να συμφωνήσουμε από εδώ και στο εξής σε κάποια αυτονόητα πράγματα; Δεν είμαι αναμάρτητος, αλλά δεν μπορεί να βάζεις επικεφαλής στην ΕΡΤ τον άνθρωπο που ήταν επικεφαλής στο γραφείο τύπου σου. Κάναμε πρόταση να υπάρχει ηγεσία της ΕΡΤ που να βγαίνει με αυξημένη πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής και αρνήθηκε η ΝΔ» πρόσθεσε.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Posted by Alexis Tsipras on Tuesday, April 27, 2021

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Posted by Alexis Tsipras on Tuesday, April 27, 2021

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook