Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για τα SMS

Η συνέχιση των SMS αποτελεί χυδαία κοροϊδία στους πολίτες, δεδομένου ότι στις 15 Μαΐου θα τα σταματήσουν μόνο και μόνο για χάρη των τουριστών, ασχέτως επιδημιολογικών δεδομένων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να «τερματίσει σήμερα κιόλας την υποχρέωση των SMS», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, περί «παιδαγωγικής λειτουργίας» των μηνυμάτων.

«Μετά την ανατριχιαστική ομολογία του κ. Γεραπετρίτη πως η κυβέρνηση διατηρεί την απαξιωμένη ανοησία των SMS για να «διαπαιδαγωγεί» – προφανώς σε μια κουλτούρα επιτήρησης – τους πολίτες που έξι μήνες κάνουν θυσίες με το λοκντάουν για να τις χαραμίζει με την ανικανότητα της η κυβέρνηση της ΝΔ, το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να τερματίσει σήμερα κιόλας την υποχρέωση SMS για να βγει κάποιος μια βόλτα στις γιορτές του Πάσχα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η συνέχιση των SMS αποτελεί χυδαία κοροϊδία στους πολίτες, δεδομένου ότι στις 15 Μαΐου θα τα σταματήσουν μόνο και μόνο για χάρη των τουριστών, ασχέτως επιδημιολογικών δεδομένων. Όσο για τον αυτόκλητο “παιδαγωγό” των πολιτών, ας διεκδικήσει πρώτα μια φορά την ψήφο των πολιτών και μετά να συμπεριφέρεται σαν ιεροδιδάσκαλος της δεκαετίας του ’60 και να κρίνεται από τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεραπετρίτης ερωτηθείς τη Μεγάλη Πέμπτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για τη διατήρηση των sms, είπε: «Υπάρχει πάντοντε στα SMS κι ένας συμβολισμός, πέρα από το ζήτημα του ελέγχου της κίνησης και του περιορισμού. Ποιος είναι ο συμβολισμός; Ότι καταρχήν εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας. Επειδή είναι υψηλός ο συμβολισμός και φοβάμαι ότι με την τυχόν κατάργηση των sms, θα δημιουργείτο ένα ρεύμα ότι πλέον μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα, να ξεκινήσει το πάρτι, να πάμε να διασκεδάσουμε… (…) Το γραπτό μήνυμα έχει υψηλό συμβολισμό. Ένα άλλο είναι το πέρας της κυκλοφορίας κάποια ώρα το βράδυ. Αυτα τα μέτρα έχουν και μια παιδαγωγική λειτουργία…».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook