Ο Νότης Μαριάς με αφορμή τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 6 Μαΐου και την εργατική Πρωτομαγιά στέλνει το δικό του μήνυμα.

«Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας το υπερμνημόνιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης κινεζοποιεί τις εργασιακές σχέσεις και καταργεί το οκτάωρο» τονίζει σε μήνυμά του για τιςαπεργιακές συγκεντρώσεις στις 6 Μαΐου για τον φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – μήνυμα του Νότη Μαριά:

Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς που γιορτάζεται στην Πατρίδα μας στις 6 Μαΐου 2021 με απεργίες και κινητοποιήσεις παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

Σε μια φάση που η ανθρωπότητα πλήττεται από την πανδημία, η Γερμανική Ευρώπη απαιτεί λιτότητα, βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων ως προαπαιτούμενα προκειμένου τα κράτη μέλη της ΕΕ να ενταχθούν στο περίφημο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Εφαρμόζοντας πιστά το υπερμνημόνιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά προχωρά στην κινεζοποίηση των εργασιακών σχέσεων των φτωχοποιημένων Ελλήνων καθώς:

-Καταργείτο οκτάωρο και επιβάλλει 10ωρη εργασία με ατομικές συμβάσεις,

-Αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες,

-Καταργεί την υποχρέωση επαναπρόσληψης σε περίπτωση άκυρης απόλυσης,

-Φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία.

Και όλα αυτά ως πρώτη δόση των αντικοινωνικών μεταρρυθμίσεων στις οποίες δεσμεύθηκε η κυβέρνηση με το «Σχέδιο Ανάκαμψης» που υπέβαλε για έγκριση στις Βρυξέλλες προκειμένου η Ελλάδα να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, τα κονδύλια του οποίου δεν θα πάνε υπέρ του λαού και του τόπου αλλά αντίθετα μέσα από την «πράσινη και ψηφιακή ανάπτυξη» θα αποφέρουν και νέα κέρδη στις βιομηχανίες και στις τράπεζες του Ευρωπαϊκού Βορρά.

Η 6η Μαΐου αποτελεί αφετηρία για την ένταση των κοινωνικών αγώνων την ώρα που οι Έλληνες πολίτες αφουγκράζονται την αυγή ενός διαφορικού κόσμου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook