Τσακλόγλου για εργασιακό νομοσχέδιο: «Συνδυασμός προστασίας εργαζομένων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων» (video)
Τις σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να τεθεί σύντομα προς συζήτηση στη Βουλή, παρουσίασε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου.
Σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας ισχύει νομοθετικά εδώ και 30 χρόνια.
«Χρειαζόταν μέχρι τώρα συμφωνία σε συλλογικό επίπεδο μεταξύ επιχειρήσεων και συνδικαλιστικών οργανώσεων για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Πολλές τέτοιες συμφωνίες έγιναν και επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που προτείναμε είναι να μπορεί να γίνει και σε ατομικό επίπεδο αυτό, πάντα με την συμφωνία και την πρόταση του εργαζόμενου. Γιατί γνωρίζει το συνδικάτο μου τις ανάγκες που έχω εγώ σε ατομικό επίπεδο;» σημείωσε στην Κοινωνία Ώρα MEGA.
Ξεκαθάρισε, δε, ότι αν ο εργαζόμενος που δεν αποδεχθεί την πρόταση της εταιρείας για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας απολυθεί, ο λόγος απόλυσης θεωρείται άκυρος και θα υπάρχει ισχυρή ποινή για την επιχείρηση.
«Θέλουμε έναν συνδυασμό προστασίας των εργαζομένων με ταυτόχρονα ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Χωρίς ανταγωνιστικές επιχειρήσεις θα έχουμε ανεργία» υπογράμμισε ως στόχο του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.
Υποστήριξε δε ότι ο βασικός κορμός της ισχύουσας νομοθετικής νομοθεσίας παραμένει αναλλοίωτος από το 1982. «Υπάρχουν πολλές μορφές εργασίας, ή τηλεργασία, ή θέματα όπως η άδεια πατρότητας που πρέπει να ρυθμιστούν».
Ακόμα, ο υφυπουργός έκανε λόγο ότι θα υιοθετηθεί ψηφιακής κάρτα εργασίας με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο αλλά και ότι αυτό προβλέπει «συνδικαλιστικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε ομάδες εργαζομένων όπως οι delivery».
Ολες οι Ειδήσεις
- Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά ο Ολυμπιακός , 92-85 τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα τελικό θρίλερ στο T-Center – Ξέφρενοι πανηγυρισμοί με την Κούπα! (βίντεο)
- Εκλογές στην Κύπρο: Καθαρή νίκη του ΔΗΣΥ, δεύτερο κόμμα το ΑΚΕΛ, μπαίνει στη Βουλή το κόμμα του Φειδία Παναγιώτου
- Θεσσαλονίκη: 30χρονος σκότωσε τον πατέρα του χτυπώντας τον με κατσαβίδι στο πρόσωπο – Δείτε βίντεο
- Το Ιράν ζητά αποδέσμευση κεφαλαίων 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Κατάρ ως προϋπόθεση για το Μνημόνιο Συνεργασίας των ΗΠΑ
- Ο Τραμπ λέει ότι οι ΗΠΑ «δεν θα βιαστούν» για μια συμφωνία με το Ιράν αλλά χαρακτηρίζει «εποικοδομητικές» τις διαπραγματεύσεις- Η Τεχεράνη «πρέπει να καταλάβει» ότι δεν μπορεί να αναπτύξει πυρηνικά όπλα
- Μαρία Καρυστιανού: Μήνυμα στήριξης από την μητέρα θύματος των Τεμπών, Μαρία Ντόλκα, για το κόμμα της – « Μην σταματάς, φάτους τα σωθικά»
- 1% CLUB: Απόψε, Κυριακή 24 Μαΐου στις 21:00 στο Star και κάθε Κυριακή
- J2US: Το ζήσαμε δυνατά, όλοι μαζί, ως το τέλος! Φινάλε με ένα ξέφρενο πάρτυ για το μεγαλύτερο μουσικό showτης ελληνικής τηλεόρασης!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook