Μητσοτάκης: «Η ανεργία διατηρήθηκε στα προ πανδημίας επίπεδα»

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Πόρτο.
Τις εκτιμήσεις του αναφορικά με την επίδραση της πανδημίας στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πόρτο της Πορτογαλίας.
Συγκεκριμένα, στην παρέμβαση του ανέφερε ότι στην χώρα μας «έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε το ποσοστό της ανεργίας στα προ της πανδημίας του κορωνοϊού επίπεδα».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «το να δαπανάς λεφτά προκειμένου να προστατεύσεις θέσεις εργασίας είναι επένδυση και η σωστή πολιτική».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νέες θέσεις εργασίας δεν θα προέλθουν μέσω της κατανάλωσης αλλά μέσω των επενδύσεων.
Για τον λόγο αυτό, επανέλαβε πως η χώρα μας πρέπει να γίνει ελκυστικότερος επενδυτικός προορισμός, αλλά και να αξιοποιήσουμε τους πόρους των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
«Αυτοί οι πόροι θα κατευθυνθούν σε επενδύσεις του μέλλοντος, αλλά και σε προγράμματα επανακατάρτισης και δεξιοτήτων» είπε.
Στη συνέχεια έκανε αναφορά και στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα εργασιακά εκτιμώντας πως αυτό θα συμβάλει στην προστασία των εργαζομένων.
Μάλιστα, μίλησε ειδικά για τις πρόνοιες σύμφωνα με τον ίδιο του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά, όπως το δικαίωμα της αποσύνδεσης, το δικαίωμα των εργαζομένων σε ψηφιακές πλατφόρμες να έχουν συνδικαλιστικά δικαιώματα, και το δικαίωμα στην υγειονομική και ασφαλιστική περίθαλψη.
Ολες οι Ειδήσεις
- Παλαιό Φάληρο: «To μωρό δεν ήταν ζωντανό, μπήκα στη θάλασσα, περπάτησα όσο πατούσα και το άφησα», η κυνική παραδοχή της μητέρας για την 3χρονη
- Άντζελα Δημητρίου: Οι φωτογραφίες από το πάρτι της εγγονής της για τα γενέθλια της
- Σοφία Καρβέλα: Η αντίδραση της σε κακόβουλο σχόλιο ότι μοιάζει «με πρεζόνι γυφτάκι»
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση μετατρέπει τα κολλέγια σε ΑΕΙ
- Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Ανεκδιήγητες ανακοινώσεις – Τελικά ήρθε η Σορβόννη, κ. Μαρινάκη;»
- H «Καθημερινή της Κυριακής»
- Φάμελλος για λογαριασμούς ρεύματος: Η ΝΔ ασχολιόταν με την κλοπή σε ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν ευκαιρούσε να πάρει μέτρα για την ενέργεια
- To «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook