Ζαχαριάδης: Ο Σαμαράς υπονομεύει τη θέση της χώρας – Αραμπατζή: Γνωστές οι θέσεις του (video)
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν η υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και ο γραμματέας ΚΙΝ.ΑΛ., Μανώλης Χριστοδουλάκης για τον νέο κύκλο διερευνητικών επαφών που ξεκινάει σήμερα με τη γειτονική χώρα, αλλά και για τις δηλώσεις Σαμαρά κατά αυτών.
Σύμφωνα με την κυρία Αραμπατζή, είναι γνωστές οι θέσεις του πρώην πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Από τη θεσμική του θέση έχει δικαίωμα να εκφράσει τις προσωπικές του απόψεις, κάτι που δε δημιουργεί πρόβλημα στην παράταξη της ΝΔ.
Από την πλευρά του, ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε πως ο πρώην πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του υπομονεύει στην πράξη τη θέση της χώρας. «Ο τυχοδιωκτισμός φαίνεται ότι είναι στο DNA της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δε θα κάνουμε τον Σαμαρά θεματοφύλακα των εθνικών μας θεμάτων».
Εξήγησε πως η κυβέρνηση έχει ευθύνη να εφαρμόσει τη συμφωνία των Πρεσπών και πως αν δεν κάνουμε συνομιλίες με την Τουρκία, η κατάσταση στα Βαλκάνια και την Ανατολική μεσόγειο θα πάρει φωτιά.
Στον ίδιο τόνο, ο κ. Χριστοδουλάκης επεσήμανε τη σημασία των διερευνητικών επαφών ως ένας θεσμικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και μίλησε για το ζήτημα των κυρώσεων λέγοντας πως αυτές θα έπρεπε να έχουν τα χαρακτηριστικά της αποτροπής επιθετικών ενεργειών, ως ένα επιπλέον μέσο άσκησης πίεσης.
«Είναι προβληματικό να υπάρχουν διαφορετικές αντιπαραθέσεις και απόψεις σε επίπεδο πρώην πρωθυπουργού μέσα στη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.
Μίλησαν ακόμα για τα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν την πανδημία, με την κυρία Αραμπατζή να υποστηρίζει πως η κυβέρνηση τηρεί απαρέγκλιτα τις εισηγήσεις των ειδικών και πως το άνοιγμα των δραστηριοτήτων είναι μια δυναμική διαδικασία που εξαρτάται από τα κρούσματα και τα επιδημιολογικά δεδομένα. Το σημαντικό είναι ότι παρά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στην αγορά, ο κόσμος φοράει μάσκες και τηρεί τα μέτρα.
Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αυτά που θα έπρεπε στη λειτουργία της κοινωνίας και της αγοράς, ενώ ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε πως πρέπει να φύγουμε από τη λογική των καθολικών γενικών μέτρων οριζόντιας εφαρμογής σε όλη τη χώρα και να προχωρήσουμε σε μια στεγανοποίηση νομών και νησιών.
Ολες οι Ειδήσεις
- Νέα Πέραμος: Εντοπίστηκε η σορός 27χρονου σε ρέμα – Τον είχαν απαγάγει έξω από σπίτι στην Ελευσίνα – Βίντεο ντοκουμέντο από την αρπαγή
- Παναθηναϊκός – Κηφισιά 3-0: Με την αύρα των νέων και αργεντίνικο χρώμα!
- Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 3-1: «Χόρεψε» στη βροχή με Παλάσιος και επέστρεψε στις νίκες στη Super League
- Θοδωρής Μαραντίνης: Το τέλος των Onirama και η απόφαση να διαγράψει όλες τις φωτογραφίες του στο Instagram (βίντεο)
- Αλέξανδρος Μπουρδούμης για Πέτρο Φιλιππίδη: Δεν είμαι εκκλησία για να συγχωρέσω κανέναν
- Γιώργος Μουκίδης: «Είναι άξια σχολιασμού η Δέσποινα Βανδή; Πες μου ένα σοβαρό κομμάτι που έχει πει» (βίντεο)
- The Wall: Η πρωταθλήτρια ποδηλασίας και ο σύζυγος της κέρδισαν 24.719 ευρώ και βάζουν μπροστά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028
- Πλημμύρισε ο Αγιόκαμπος στη Λάρισα – “Ποτάμια” περνούν μέσα από σπίτια και επιχειρήσεις – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook