Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μίλησε για ακόμα μια φορά για «προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας»

Ο Χουλουσί Ακάρ από τη Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων της χώρας του κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό.

Ο Ακάρ είπε ότι η Τουρκία αγωνίζεται «μέρα και νύχτα για να προστατεύσει τα δικαιώματα τόσο της ίδιας όσο και των «Τουρκοκυπρίων» στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και την Κύπρο».

Δήλωσε ότι η Ελλάδα αύξησε την ένταση με προκλητικές ενέργειες και πως η χώρα μας «πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να φτάσει πουθενά έτσι».

Για το κυπριακό, ο Ακάρ δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να αναζητηθούν τρόποι για δύο κυρίαρχα και ισότιμα ​​ανεξάρτητα κράτη, επναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Τουρκίας, την οποία έχει απορρίψει η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Για το θέμα της Λιβύης, ο Ακάρ είπε «ότι διάφορες χώρες και ειδικά η Ελλάδα, έχουν κάνει κάποιες προκλητικές κινήσεις κατά της τρέχουσας κυβέρνησης της Λιβύης».

Σχολιάζοντας τις διερευνητικές επαφές Τουρκίας – Αιγύπτου, ο Ακάρ είπε ότι οι σχέσεις με την Αίγυπτο αναπτύσσονται και άφησε αιχμές, σημειώνοντας πως «αυτό μας δίνει χαρά, αλλά τρομάζει και φοβίζει κάποιους άλλους»…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook