O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον realfm 97,8 υπερασπίστηκε το εργασιακό νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

«Θα υπάρχει ένα ειδικό άρθρο στο νομοσχέδιο, το οποίο είναι περιττό αλλά το βάζουμε ακριβώς για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, ότι διατηρείται φυσικά το 8ωρο, το πενθήμερο, οι 40 ώρες εργασίας. Υπάρχουν μια σειρά από διατάξεις και για τις υπερωρίες και για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ο κορμός των οποίων παραμένει, αυτό που αλλάζουμε είναι ότι πρώτον αυξάνουμε τον αριθμό των υπερωριών και πάμε στον μέσο όρο της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Ανεβάζοντας τις υπερωρίες δεν υπάρχει μαύρη εργασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της μαύρης εργασίας; Να μας το πει! Από αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτει ότι το κόμμα αυτό είναι υπέρ της μαύρης εργασίας και το λέω με μια ανακοίνωσή του. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι επειδή αυξάνουμε τις υπερωρίες και πάμε στον μέσο όρο της Ευρώπης, μειώνονται τα λεφτά που βάζει ο εργαζόμενος στην τσέπη του. Η αλήθεια είναι ότι με τις νόμιμες υπερωρίες που αυξάνουμε, ο εργαζόμενος μπορεί να βάλει περισσότερα χρήματα στην τσέπη του. Το μόνο το οποίο μπορεί να θιγεί είναι αν υπήρχαν “μαύρες” υπερωρίες, το οποίο είναι παράνομο»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook