«Είμαι συγκλονισμένος» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης για το έγκλημα της 20χρονης στα Γλυκά Νερά.

Όπως είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης για το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τη δολοφονία της 20χρονης, «έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες οι οποίες εξετάζουν από κάθε άποψη, από κάθε πλευρά, την διερεύνηση σε βάθος του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της ΕΛΑΣ να φτάσει μέχρι το τέλος».

«Είμαι συγκλονισμένος παρά την εμπειρία μου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίθηκε για την αγριότητά του», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών σχετικά με τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά.

Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην Ελλάδα, στην ελληνική κοινωνία, ακόμη και στο έγκλημα. Ήδη η Ελληνική Αστυνομία έχει κινητοποιηθεί άμεσα. Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες, οι οποίες εξετάζουν από κάθε άποψη, από κάθε πλευρά, την διερεύνηση σε βάθος του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της ΕΛΑΣ να φτάσει μέχρι το τέλος. Από την πρώτη στιγμή έφτασε η Αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση και διαρκής στήριξη, ψυχολογική, ιατρική και ανθρώπινη στην οικογένεια. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας γυναίκας», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε, ότι το αίτημα της ασφάλειας διαφοροποιείται και διευρύνεται, υπογραμμίζοντας: «Απτά παραδείγματα είναι η μετανάστευση, η ασφάλεια των συνόρων, η διεθνοποίηση του οργανωμένου εγκλήματος, οι νέες μορφές βίας, και βεβαίως είναι το θέμα της υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων. Η δεκάχρονη κρίση μάς πήγε πολύ πίσω σε όλα αυτά τα θέματα, και τελικά, δυστυχώς, οι πολιτικές ασφάλειας δεν ήταν σε προτεραιότητα. Τώρα πιστεύω ότι κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος όχι για τον νόμο και την τάξη, γιατί αυτό είναι ένα ξεπερασμένο κλισέ, αλλά για την ελευθερία και ασφάλεια».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook