«Δεν είναι διαπραγματεύσεις και δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα. Στόχος είναι να πιάσουμε το νήμα από το σημείο που διακόπηκαν οι επαφές το 2016».

«Να εξετάσουμε αν υπάρχει σημείο σύγκλησης για να οδηγηθούμε ενδεχομένως σε διαπραγματεύσεις για το ένα και μοναδικό θέμα που μας απασχολεί, αυτό της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Είναι ξεκάθαρο όπως άλλωστε έχει τονίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι καμία συζήτηση δεν αφορά την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα της χώρας μας. Είναι αυτονόητο πως η ελληνική πλευρά προσέρχεται με καλή πίστη και είναι αυτονόητο πως το ίδιο ελπίζει να πράξει και η τουρκική», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης στη διάρκεια του briefing των πολιτικών συντακτών αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές.

Για το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Έχουμε πει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρείται είδηση μία συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας. Να πραγματοποιηθούν οι διερευνητικές και γιατί όχι να γίνει μία συνάντηση. Δεν πρέπει να αποτελεί είδηση μία τέτοιου τύπου συνάντηση».

Για τη συμμετοχή του Ιμπραήμ Καλίν: «Δεν γνωρίζουμε εμείς τον τρόπο σύνθεσης της τουρκικής ομάδας».

Όσον αφορά τα εξοπλιστικά είπε:

«Η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως είναι ήδη γνωστό ψηφίστηκε στη Βουλή η προμήθεια 18 Ραφάλ. Σήμερα βρίσκεται στη χώρα μας η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί για την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Θα ακολουθήσει συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα αναχωρήσουν για τη Γαλλία για εκπαίδευση οι πρώτοι πιλότοι και τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας. Η παραλαβή των πρώτων έξι αεροσκαφών θα ξεκινήσει τον Ιούλιο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook