«Το εργασιακό νομοσχέδιο προστατεύει και κατοχυρώνει το οκτάωρο σε ειδικό άρθρο» δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στον Real Fm, τόνισε πως η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αβάσιμη και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο, που παρουσίασε σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης, εμπεριέχει πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων το οποίο δίνει δύναμη στον εργαζόμενο να ορίσει, εφόσον το θέλει, με διαφορετικό τρόπο την εργασία του:

«Θεσμοθετεί νέες άδειες, όπως άδεια πατρότητας. Αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και τις καταιγιστικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας, που όπως όλοι ξέρουμε έχουν επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια. Έχουμε πλέον τηλεργασία, έχουμε ψηφιακές πλατφόρμες, έχουμε ίντερνετ. Δεν μπορούμε να πάμε στο μέλλον, στο 2040 ή στο 2050 με εργαλεία του ’80» είπε και συμπλήρωσε:

«Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα μπορεί να γίνει μόνο εφόσον το ζητήσει ο εργαζόμενος, με τη σύμφωνη γνώμη του και η όποια άρνησή του, προφανώς, θα είναι και από τους λόγους για τους οποίους θα απαγορεύεται η απόλυση. Το λέω αυτό για να τελειώνουμε με διάφορα fake news που κυκλοφορούν…. Υπάρχει γι’ αυτό το νέο εργαλείο, η ψηφιακή κάρτα εργασίας, στην οποία θα καταγράφονται οι ώρες τις οποίες δουλεύει ο εργαζόμενος. Κανένας δεν θα μπορεί να τον κλέψει, κανένας δεν θα μπορεί να τον κοροϊδέψει. Και προφανώς θα υπάρχουν και έλεγχοι ως προς αυτά τα νέα εργαλεία που εισάγουμε κάνοντας χρήση και των σύγχρονων μεθόδων τεχνολογίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook