Το μεγάλο θέμα του εργασιακού νομοσχεδίου είναι οι ατομικές συμβάσεις, εκτίμησε, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

«Με ατομικές συμβάσεις καθορίζονται οι εργασιακές σχέσεις. Πολλοί εργαζόμενοι υπέγραψαν ατομική σύμβαση, αποδέχθηκαν μείωση μισθού γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή. Όσο διευρύνονται οι ατομικές συμβάσεις και μειώνονται οι συλλογικές, θα υπάρχουν προβλήματα στην αγορά εργασίας. Ο εργαζόμενος θα είναι ευάλωτος και θα υποχωρεί για κρατά μια θέση εργασίας» τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη διασφάλιση των εργαζομένων ώστε να μην απορρυθμιστεί κι άλλο η αγορά.

Σχετικά με την ψηφιακή κάρτα, ο άλλοτε υπουργός, ανέφερε ότι το μέτρο προσπαθεί να εφαρμοστεί από το 2011. «Πολύ χρήσιμο μέτρο, αρκεί να εφαρμοστεί σωστά» σχολίασε.

Ακόμα, εξήγησε, ότι εφόσον με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο διευρύνονται οι κλάδοι που θα μπορούν να δουλέψουν Κυριακή, οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώνονται έξτρα τις μέρες που θα εργάζονται και Κυριακή.

Όσον αφορά το 8ωρο, ήταν ξεκάθαρος. «Τυπικά δεν καταργείται το 8ώρο. Αλλά στην πράξη έχει καταργηθεί το 8ώρο. Πολλοί εργαζόμενοι, κυρίως οι νέοι, δουλεύουν με πολύ χαμηλές αμοιβές ατέλειωτες ώρες» συμπλήρωσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook