«Τα ίδια έκανε η Νέα Δημοκρατία και το 2012 όταν τότε μέσα σε μία νύχτα καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Κατάργηση του 8ωρου, απλήρωτες υπερωρίες που σημαίνουν μείωση μισθού και πλήρης επικράτηση των ατομικών συμβάσεων έναντι των συλλογικών, είναι τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου της ΝΔ για τα εργασιακά», τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM».

«Το νομοσχέδιο, που παρουσίασε χθες ο κ. Χατζηδάκης, όπως είπε, έρχεται να αποδομήσει τις εργασιακές σχέσεις, να ελαστικοποιήσει την αγορά εργασίας, στην παραδοσιακή λογική της ΝΔ ότι η ελαστικοποίηση και η κακοπληρωμένη εργασία μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα. Τα ίδια έλεγε η ΝΔ και το 2012 όταν τότε μέσα σε μία νύχτα καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις, μειώθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 23% και θεσπίστηκε ο υποκατώτατος μείον 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών. Το επιχείρημα και τότε ήταν ότι θα συγκρατήσουμε την ανεργία και θα μειώσουμε την ύφεση. Το αποτέλεσμα ήταν το ακριβώς αντίθετο, να ζήσουμε τη μεγαλύτερη ανεργία και τη χειρότερη ύφεση που σημειώθηκε στα χρόνια της κρίσης, με ανεργία μεγαλύτερη του 50% για τους νέους» ανέφερε.

«Η πολιτική αυτή φυσικά δεν πλήττει μόνο τους εργαζόμενους», ανέφερε επίσης, «αλλά ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, καθώς η μείωση μισθού θα φέρει μείωση της ζήτησης, πλήττοντας άμεσα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Βέβαια το σημερινό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, έρχεται να συνδυαστεί με τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Aπό την πρώτη μέρα, η ΝΔ έδειξε ότι θέλει να επανέλθουν τα “άβατα” της εργοδοτικής ανομίας, ότι βάζει πλάτη στους εργοδότες που κλέβουν το μισθό των εργαζομένων τους. Μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης όταν ανέλαβε, ήταν να μειώσει τα πρόστιμα της επιθεώρησης εργασίας. Το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη συστημική τράπεζα πλήρωσε πρόστιμο 1,6 εκ. ευρώ για παράνομες υπερωρίες περισσότερων από 100 εργαζομένων. Σήμερα το πρόστιμο για την ίδια παράβαση θα ήταν μόλις 109.000 ευρώ. Aυτό είναι ένα ξεκάθαρο σήμα στήριξης της εργοδοτικής αυθαιρεσίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook