Το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί την Τρίτη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη προκειμένου να συζητήσει για τις νεότερες εξελίξεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ-Μαλίκι.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ΥΕ/ΑΕ Josep Borrell με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Tην ίδια ημέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Ayman Safadi.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μάϊου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Δένδιας είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών κράτους-μέλους της ΕΕ που μεταβαίνει στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση και οι τελευταίες συγκρούσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook