Την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν δύο πανεπιστημιακές σχολές στον Πύργο εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στο ραδιόφωνο του ALPHA.

Ο κ. Τζαβάρας ισχυρίστηκε ότι με την ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα εφαρμοστεί στα πανεπιστήμια, ούτως ή άλλως θα μειωθούν οι σχολές, καθώς θα μειωθούν οι εισακτέοι και αναρωτήθηκε «γιατί αυτό πρέπει να γίνει εκ των προτέρων;».

Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό της υπουργού Παιδείας ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν του πανεπιστημίου Πατρών, ο κ.Τζαβάρας είπε:

«Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η Σύγκλητος πήρε την πρωτοβουλία αλλά ας αναφέρουμε ότι συγκλητικοί έχουν γίνει και μια σειρά καθηγητές των πρώην ΤΕΙ. Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν ούτε διδακτορικό. Όπως λέμε στα χωριά μας, βάζει κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες. Κάποιοι έγιναν δια υπηρεσιακής εξελίξεως, νομοθετικής ρυθμίσεως, από καθηγητές ΤΕΙ, καθηγητές πανεπιστημίου. Αυτό είναι μια ανωμαλία, την οποία πρέπει να διορθώσουμε» είπε και συμπλήρωσε:

«Πριν από ένα μήνα, για τα τμήματα του Πύργου και της Αμαλιάδας, είχε δώσει 100 εισακτέους για τον καθένα. Μέσα σε ένα μήνα, χωρίς νέα συνεδρίαση, αλλά δια περιφοράς, τους 100 τους διόρθωσαν και τους έκαναν… μηδέν. Αυτή είναι η σοβαρότητα των αποφάσεων της Συγκλήτου».

Ξεκαθάρισε ότι αν κλείσουν οι σχολές στον νομό του, «δεν έχει κανένα νόημα» να πολιτεύεται… «Εγώ δεν έχω επαγγελματική εξάρτηση από την πολιτική. Είμαι δικηγόρος, επαγγελματίας, μαχόμενος… Όταν βλέπω να δημιουργούνται τέτοιες συνθήκες στο πολιτικό πεδίο, για μένα αυτό το πεδίο πλέον δεν έχει καμία αξία και καμία σημασία».

Αναφερόμενος σε αντιδράσεις βουλευτών για το κλείσιμο σχολών στις εκλογικές του περιφέρειες μίλησε για «ψηφαλάκια»: «Για να αποχαρακτηρίσω τη δική μου παρέμβαση, από την καχυποψία αυτή – ότι το κάνω για τις ψήφους – είπα ότι δεν θα ξαναείμαι υποψήφιος βουλευτής. Πόσο πιο καθαρό είναι αυτό;»

«Η Πολιτική έχει μπει σε μια διαδικασία ηθικής και πνευματικής ερήμωσης», σχολίασε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook