Πυρά εναντίον του Νίκου Παππά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Χρήστος Καλογρίτσας στη σημερινή, δεύτερη κατάθεσή του στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

«Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νίκου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το κανάλι κι αλλά Μέσα. Ο Νίκος με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα, εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα… Μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το “Κόκκινο”. Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη Νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την Επιτροπή, ο κ. Καλογρίτσας παρουσίασε SMS όπου φέρεται να ζητά διευκρινίσεις από τον Νίκο Παππά πριν τη συνάντηση τους στο Πόρτο Χέλι με τους Χούρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ανέφερε ότι στη συνάντηση με τους Χούρι στο Πόρτο Χέλι ήταν παρών και ένας βουλευτής που δεν ανήκει στην ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να κατέθεσε πως υπέστη εκβιασμό «από πολύ πάνω» για να χρηματοδοτήσει το Documento: «Το Documento δεν ήταν η πρώτη απόπειρα για εφημερίδα. Με δούλευαν μαζί με το δικηγόρο, κ. Ματζουράνη και στο τέλος με πήδ…ν κανονικά. Μετά με εκβίασαν από πολύ ψηλά να δημιουργήσουμε το Documento».

«Τον Βαξεβάνη δεν τον ήξερα. Αυτός έλεγε πως με ήξερε από το ΚΚΕ. Είχα προσκληθεί και στα βαφτίσια της κόρης του που νονός ήταν ο Παππάς. Ήμουν καλεσμένος του Παππά» φέρεται να είπε σε άλλο σημείο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook