Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής παραδέχθηκε ότι στα πρακτικά δεν έχει συμπεριληφθεί ολόκληρη η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο δικηγόρος του Νίκου Παππά υποστήριξε πως έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα, ανάμεσά τους η ανάκληση του προηγούμενου ισχυρισμού του περί ύπαρξης sms.

Όπως σημείωσε ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος «πρόκειται για ενέργεια που είναι πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά πρακτικά, επικίνδυνη για τη Δημοκρατία». Αναφορικά με τη σημερινή κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, τόνισε ότι είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας όσα προσκόμισε σήμερα.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη κατήγγειλε ότι «η διαδικασία εκτραχύνεται σε επικίνδυνη οδό. Ανοίγει ο δρόμος για αυθαίρετες παρεμβάσεις του προέδρου σε μία ποινική διαδικασία στην κατεύθυνση της απάλειψης».

Από τη μεριά του, ο Νίκος Παππάς κατέθεσε αίτημα να ακούσει την απομαγνητοφώνηση της συνεδρίασης είτε ο ίδιος είτε μέλος της Επιτροπής. Η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα ως προς το σκέλος να ακούσει τα πρακτικά ο ίδιος και έκανε δεκτό να ακουστούν από μέλος της Επιτροπής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, Σταύρου Κελέτση.

NON PAPER της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην προανακριτική για να προσκομίσει κάποια μηνύματα που προκαλούν θυμηδία.

Ο Νίκος Παππάς, όπως και ο ίδιος είχε τονίσει στην ομιλία του στην Ολομέλεια, είχε συναντήσεις και επαφές με όλους τους υποψηφίους.

Σε ό,τι αφορά τα 8 εκατ. ευρώ, ο κ. Καλογρίτσας συνελήφθη για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, ισχυριζόμενος ότι τα δανείστηκε.

Να του θυμίσουμε, όμως, ότι ο γιος του, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, έχει υπογράψει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει δανειστεί χρήματα.

Προκύπτει, ως εκ τούτου, σωρεία αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί τόσο από τον Χρήστο όσο και από τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα.

Σε ό,τι αφορά την πρωτοφανή αυθαιρεσία Κελέτση να παραποιήσει τα πρακτικά, ισχυριζόμενος ότι έχει το δικαίωμα, αναρωτιόμαστε: Η κατάθεση του μάρτυρα καθώς και οι διάλογοι αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κελέτσης, έχει το σθένος να τα επικαλεστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου;​»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook