Σημαντικές αποκαλύψεις από τον Χρήστο Καλογρίτσα στη σημερινή του κατάθεση στην Προανακριτική στη Βουλή - Τι είπε για Τσίπρα και Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή, ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστήριξε πως ήταν ο «μπροστινός» στην προσπάθεια δημιουργίας του καναλιού που όπως έχει πει, σχεδιάζε η προηγούμενη κυβέρνηση. «Είχα τις μετοχές τους! Τι μετοχές του Νίκου Παππά», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήλθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο SMS του Νίκου το οποίο λέει “πηγαίνετε στον Τόνι Λιανό”. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος. Το λέω στην κυρία Τζάκρη».

Ο κ. Καλογρίτσας απάντησε και στα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε και με άλλους επιχειρηματίες-υποψήφιους για τηλεοπτικές άδειες:

«Μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο; Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών; Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππάς ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει. Για παράδειγμα μια Βουλγάρα καφετζού. Ερχόταν πίναμε καφέ!»

Στη συνέχεια, κλήθηκε να απαντήσει και για τις συναντήσεις στο Μαξίμου αλλά και για την περίφημη white Porscha. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πλεύρης: Είχατε αναφέρει ότι σας ζητήσανε το όνομα σας και να μπείτε ως μπροστινός. Τον πρώτο λόγο τον είχατε εσείς ή οι αποφάσεις θα λαμβάνονταν από τρίτα πρόσωπα για το κανάλι;
Καλογρίτσας: Δάνεισα μόνο το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό. Στρατολογήθηκα
Πλεύρης: Τις αποφάσεις θα τις έπαιρνε ο Παππάς;
Καλογρίτσας: Μου τις έδινε ο Παππάς και τις εκτελούσα πειθήνια. Σαν στρατιώτης.
Πλεύρης: Μιλήσατε για ομάδα Παππά. Θυμάστε;
Καλογρίτσας: Στο γραφείο υπάρχουν στοιχεία τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσα να βρω αργότερα. Δεν είχα σχέση με τος αποφάσεις. Εγώ έπαιρνα οδηγίες. Οι οδηγίες καμία φορά υπερέβαιναν τη σχέση την οποία είχαμε συμφωνήσει να έχουμε. Όταν όμως μου ζητούσαν μια στήριξη αφού μου υπόσχονταν διάφορα…το έκανα. Ήμουν απόλυτα πειθαρχημένος
Πλεύρης: Τις οδηγίες από ποιον τις παίρνατε;
Καλογρίτσας: Ο λίγων το «δια ταύτα» ήταν ο Παππάς. Υπήρχαν και άλλοι
Πλεύρης: Το Μαξίμου ήταν ενημερωμένο για τις κινήσεις Παππά;
Καλογρίτσας: Το δια ταύτα το έλεγε αυτός στο τέλος. Στο τέλος. Έλεγε «καπετάνιο» ή «Χρηστάκος» και μετά προχωρούσα.
Πλεύρης: Συζητήθηκε το θέμα της εγγυητικής; Τι οδηγίες πήρατε;
Καλογρίτσας: Αυτές που σας είπε ο Τομπρας (ότι υπάρχει αφανής εταιρία).
Πλεύρης: Δηλαδή ο Χούρι είχε συμφωνήσει με τον Παππά.
Καλογρίτσας: Μου είπε ο Παππάς όσα μου είχε πει ο Χούρι. Πήγα στο Πόρτο Χέλι να γνωρίσω τον συνέταιρο της ομάδας.
Πλεύρης: Θυμάστε να συναντηθήκατε ο Χούρι εσείς και ο Παππας; Έγινε συνάντηση στο Μαξίμου;
Καλογρίτσας: Στο Μαξίμου είχα πάει πολλές φορές. Συναντούσα κάποιους. Συνήθως ήταν ο Νίκος Παππάς. Τον συνάντησα πολλές φορές με δεκάδες τρίτους.
Πλεύρης: Εμένα με ενδιαφέρει για τις τηλεοπτικές άδειες.
Καλογρίτσας: Συναντήθηκα και γι’ αυτές.
Πλεύρης: Το White House τι σημαίνει;
Καλογρίτσας: Τη λέξη αυτή όντως την άκουσα. Την είπε ο Άραβας. Αυτό που κατάλαβα ήταν πως επρόκειτο για απόφαση από πολύ «ψηλά».
Πλεύρης: Το white poscha;
Καλογρίτσας: Μου είπαν πως αραβικά σήμαινε το «κορυφαίο», το «πρώτο».
Καλογριτσας: Ο Νικος μπορεί να έπαιρνε ομαδικές αποφάσεις από κάπου. Όμως η απόφαση του Νίκου ήταν εντολή.

Σε ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε:

«Αφήστε τα αυτά. Σας παρακαλώ. Θυμάμαι κάποτε όταν παραπέμφθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου ο αείμνηστος Μητσοτάκης είχε πει κακώς τον παραπέμψατε. Ο πρωθυπουργός είναι θεσμός αλλιώτικος. Για μένα το Αλέξης – Χρήστος είναι φιλιά. Το πρωθυπουργός – Χρήστος είναι τιμή…»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook