«Θα ψάξω να τα βρω. Θα ρωτήσω τη γραμματέα μου...» είπε ο επιχειρηματίας όταν κλήθηκε να καταθέσει email, sms και ατζέντες...

Πηγές από την προανακριτική, υποστήριξαν ότι ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε ότι δάνειζε χρήματα στην «ομάδα Παππά» για συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, ενώ φέρεται να λογομάχησε με τον Παύλο Πολάκη: «Είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά. Είσαι βουλευτής λοιπόν με τα λεφτά μου» φέρεται να του είπε.

Από τη ΝΔ λένε πως ο επιχειρηματίας φέρεται να αποκάλυψε πως έδινε χρήματα σε αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να έκανε λόγο για κοινή συμφωνία με την πλευρά Παππά προκειμένου να υπάρχουν εικονικά οι προϋποθέσεις συμμετοχής της εταιρίας στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν τους εξής διάλογους του κ. Καλογρίτσα με βουλευτές:

Αθ. Πλεύρης (βουλευτής της ΝΔ): Για τα αλλά Μέσα, εκτός καναλιού σας ζητήθηκε να δανείσετε χρήματα;

Χρ. Καλογρίτσας: Άμεσα δεν μου ζητήθηκαν γιατί μου ειπώθηκε πως χρήματα υπήρχαν και δεν χρειαζόταν. Στην πορεία όμως μου ζητήθηκαν «διευκολυντικά» χρήματα. Να βοηθήσω. Από ένα διευθυντήριο. Την τελική απόφαση την είχε ο Παππάς.

Αθ. Πλεύρης: Πού δώσατε λεφτά;

Χρ. Καλογρίτσας: Αυτά τα περίφημα 8 εκατ. ευρώ είναι χρήματα που … (διακόπτει).

Αθ. Πλεύρης: Δώσατε λεφτά για εφημερίδες και ραδιόφωνα;

Χρ. Καλογρίτσας: Κάτι συνεισέφερα. Μου έστελναν κάτι παιδιά για να δώσω λεφτά στο Κόκκινο.

Αθ. Πλεύρης: Δώσατε λεφτά στο «Κόκκινο»;

Χρ. Καλογρίτσας: Ναι [..] Εγώ δάνειζα. Δεν μου επιστράφηκε τίποτα όμως. Για τα ΜΜΕ

Αθ. Πλεύρης: Δώσατε χρήματα σε αλλά ΜΜΕ;

Χρ. Καλογρίτσας: Μου είπαν να βοηθήσω λόγω της εμπειρίας με την «Πρώτη». Φθάσαμε σε ένα σχέδιο εφημερίδας. Μου είπαν «σύντροφε, βάλε χρήματα και θα τα πάρεις».

Αθ. Πλεύρης: ο κ. Παππάς σας ζητούσε την εντολή του δανείου;

Χρ. Καλογρίτσας: Μου λέγανε χρειάζεται το «Κόκκινο» δέκα χιλιάρικα. Έχεις; «Πάρε τα» έλεγα. Άλλο η εφημερίδα άλλο το κανάλι. Ο κ. Παππάς δεν ήταν μόνος. Ήταν μια ομάδα έξυπνων ανθρώπων. Συναποφάσισαν και κατέληγαν να μου ανακοινώνει ο Παππάς.

Αθ. Πλεύρης: Ήταν υπουργοί; Πολιτικά στελέχη; Ποιοι ήταν η άλλη ομάδα;

Χρ. Καλογρίτσας: Όταν με φώναξε ο Παππάς με τα αλλά παιδιά, μου είπαν «δεν θα βάλεις χρήματα». Τα δικά μου χρήματα ήταν κατασχεμένα. Κάποια στιγμή ο νόμος του Παππά 4339 έλεγε πως μπορούσες να συμμετέχεις στο διαγωνισμό αν είχες εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 8 εκατ. ευρώ, να είναι μη εργολάβος και με καθαρή φορολογική ενημερότητα. Η οικογένεια μου δεν είχε φορολογική ενημερότητα. Μας είχε μπλοκάρει το ΚΕΦΟΜΕΠ εμένα και την οικογένεια μου. Όλοι δεν είχαμε φορολογική ενημερότητα. Όταν βγήκε ο νόμος εμείς είπαμε πως δεν έχουμε φορολογική ενημερότητα. Τότε αυτοί κι εγώ μαζί αποφασίσαμε να μπει ο γιος μου γιατί αυτός όφειλε τα λιγότερα. Τότε έπρεπε να βρεθούν τα 8 εκατ. ευρώ για να συμμετέχει. Ο γιος μου πούλησε τις μετοχές του στις διάφορες εταιρείες μας στη μάνα του και στις αδελφές του. Αυτές πήραν δάνεια με εγγύηση όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία που δεν είχαν μπλοκαριστεί από ΚΕΦΟΜΕΠ. Οι εγγυήσεις ήταν πολύ περισσότερες από 8 εκατ. ευρώ. Εδώ έχω και την εγγυητική του γιου μου. Λέει πως δόθηκε για μετοχικό κεφάλαιο στην προς σύσταση εταιρεία «καταβληθεισόμενο κεφάλαιο». Ο γιος μου έβαλε τα λεφτά στην υπό σύσταση εταιρεία για το κανάλι.

Στ. Κελέτσης (πρόεδρος της προανακριτικής και βουλευτής της ΝΔ): ‘Αρα πώς ήταν οι μετοχές του Παππά;

Χρ. Καλογρίτσας: Όταν δεις το σημειωματάριο μου και τον κωδικό Α2 που είναι ένας με όνομα κι επώνυμο που άρχιζε από Α θα σας πω.

Αθ. Πλεύρης: Πέστε μας όμως, κύριε. Είπατε και για αλλά λεφτά. Πού άλλου δώσατε;

Χρ. Καλογρίτσας: Αν υποθετικά σας φέρω μια τσάντα με χρήματα άντε να με πιστέψουν εμένα σε σχέση με την κάθε βουλευτάρα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Να φτιάξεις κάτι στο γραφείο του, να πληρώσεις κάποια ανάγκη… πολλά

Αθ. Πλεύρης: Έχετε κάποιο πρόσωπο συγκεκριμένο; Κάποιο βουλευτή; Επισκευάσατε κάτι ως εταιρεία κι εργολάβος κάτι για συγκεκριμένο πρόσωπο;

Χρ. Καλογρίτσας: (απέφυγε να απαντήσει)

Αθ. Πλεύρης: Πρέπει να μας φέρτε όλα τα στοιχεία. Τα μηνύματα, τα email και τις ατζέντες

Χρ. Καλογρίτσας: θα ψάξω να τα βρω. Θα ρωτήσω τη γραμματέα μου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook