Για δεύτερη μέρα καίει η φωτιά - «Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα» είπε ο Νίκος Χρδαλιάς

Επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στα Γεράνεια Όρη, σε Κορινθία και Αττική για τρίτη ημέρα, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «Επιχειρήσαμε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά προς τα νότια και την περιοχή των Μεγάρων. Οι άνεμοι ήταν εντάσεως 8 μποφόρ, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κέρδισαν το στοίχημα» υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ήταν ολέθρια, ενώ όπως ενημέρωσε, έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα γης.

«Το πρωί, όταν και κόπασαν οι ανεμοι σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην κατάσβεση», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος συμπλήρωσε ότι από τη φωτιά καταστράφηκαν και οικείες, κυρίως εξοχικές και αγροικίες.

Ο ίδιος, με αφορμή την κριτική για το 112, υποστήριξε πως αυτό το μέτρο είναι έκτακτο και πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ. «Είναι το τελευταίο εργαλείο που έχουμε για την απομάκρυνση των πολιτών. Στις περιπτώσεις που είδαμε ότι ζητήματα υπερτοπικά (απότομη αλλαγή των ανέμων) θα έβαζαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, τότε ενεργοποιήθηκε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook