Economist: Η Ελλάδα ο «καλός μαθητής» της ΕΕ

«Μετά από μια δεκαετία στην οποία η Ελλάδα βρέθηκε σε μαθήματα αποκατάστασης, υπομένοντας τρία προγράμματα διάσωσης και την οικονομική κατάρρευση, είναι μια μεγάλη αλλαγή» αναφέρει o Economist.
O Economist παρομοιάζει τις Βρυξέλλες με σχολική αίθουσα, τους πρωθυπουργούς με μαθητές και την Ελλάδα με το «καλό παιδί» της τάξης.
To γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πλέον καταστεί «μαθητής – υπόδειγμα» για την Ευρωπαϊκή Ένωση σχολιάζει σε στήλη του o Economist, τονίζοντας ότι μια σειρά από ιδέες και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχουν επαινεθεί και υιοθετηθεί από τις Βρυξέλλες.
«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πρωθυπουργοί αντιμετωπίζονται συχνά σαν μαθητές. Οι κυβερνήσεις πρέπει να “κάνουν τα μαθήματά τους”, συνηθίζουν να λένε οι κοινοτικοί αξιωματούχοι. Εάν οι Βρυξέλλες είναι τάξη, τότε η Ελλάδα έχει γίνει το “καλό παιδί” που κανείς δεν περίμενε», διαπιστώνει ο Economist στη στήλη Charlemagne του νέου του τεύχους.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, το αριστερό κόμμα που κυβερνούσε τη χώρα από το 2015 έως το 2019, ήταν ο επαναστάτης της τάξης. Αντίθετα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, του ήπιου κεντροδεξιού πρωθυπουργού που ανέλαβε το 2019, είναι η αγαπημένη της δασκάλας», αναφέρει η ανάλυση.
«Ένας πρώην σύμβουλος διοίκησης, μιλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και τη γλώσσα του Νταβός, τη διάλεκτο που χρησιμοποιούν μεσήλικες άνδρες ντυμένοι με μπότες χιονιού σε συνέδρια που γίνονται σε μεγάλα υψόμετρα. Η σχολική στολή του πηγαίνει πολύ», σημειώνει ο Economist για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Εν μέρει, η αλλαγή της φήμης είναι ζήτημα πολιτικής» αναφέρει ο Economist φιλοτεχνώντας το προφίλ του Έλληνα πρωθυπουργού. «Στον τεχνοκρατικό κόσμο της ευρωπαϊκής πολιτικής, ο κ. Μητσοτάκης ταιριάζει» αναφέρει.
«Ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε τον εαυτό της σαν την αρχή της ιστορίας, οι επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν ότι δουλειά τους είναι να δώσουν ένα τέλος σε μία σκοτεινή εποχή», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες ο Economist έκανε εγκωμιαστικές αναφορές για το ελληνικό σύστημα τηλεκπαίδευσης. Ειδικότερα, το βρετανικό περιοδικό αποτύπωσε σε άρθρο του με τίτλο «Το απαγορευτικό βοήθησε την Ελλάδα να ψηφιοποιηθεί, ένα απροσδόκητο άλμα στον καιρό του lockdown», όπως ειχε γραφτεί.
Ολες οι Ειδήσεις
- Παύλος Ντε Γκρες: “Το τι θα γίνει με τον στρατό είναι δικά μας θέματα, όταν έρθει η ώρα θα το μάθετε”
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ «δεν θα ενεργούν πλέον ως μεσολαβητές» μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας,
- Ιωάννα Τούνη: Το έκτακτο ταξίδι στην Αμερική – “Θα πάω να ξεσκάσω λιγάκι” – Βίντεο
- Αλεξανδρούπολη: Προφυλακίστηκε ο 59χρονος ελαιοχρωματιστής που φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τη «μαμά Ρωσία»
- ΕΡΤ1: #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά – Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι | Δείτε έξι υπέροχα βίντεο – Σάββατο 03.05.2025
- Πρώτη η Ράνια Τζίμα και το δελτίο του MEGA – Η τηλεθέαση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων
- Ο Στίγκας ανακάλεσε στο δικαστήριο τα περί «Greek Mafia «στους Σπαρτιάτες – «Ήταν άτυχη στιγμή, εγώ είμαι ο πρόεδρος όχι ο Κασιδιάρης»
- Η Γεωργία Μεσαρίτη στο ΟΠΑΠ Game Time: Ο Μουζακίτης, ο ρόλος κομπάρσου με τον Μπράντ Πιτ και η Έμα Στόουν
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook