Στις διαχρονικές ευθύνες για τη διαχρονική καταστροφή με τις πυρκαγιές αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην τοποθέτησή του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Αναλυτικά:

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με ένα σοβαρό ζήτημα, όπως είναι αυτό των πυρκαγιών, γιατί για μια ακόμη χρονιά και πριν καλά – καλά ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες πυρκαγιές, που απειλούν και καταστρέφουν φυσικό πλούτο, δασικές εκτάσεις, περιουσίες.

Και μάλιστα έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Κορινθίας.

Για μια ακόμη χρονιά, όμως, ακούμε και τις ίδιες γνωστές δικαιολογίες, για τους ανέμους και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έχει γίνει η καραμέλα όλων των κυβερνήσεων.

Όχι, κύριοι της κυβέρνησης.

Για αυτή τη διαχρονική καταστροφή δεν φταίει το κακό το ριζικό μας, ούτε ο Θεός που μας μισεί… Φταίνε οι διαχρονικές ανεπάρκειες στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι ελλείψεις σε σύγχρονα μέσα, σε συνδυασμό βέβαια με την εμπορευματοποίηση των δασών και της γης.

Κάθε χρόνο το ΚΚΕ με παρεμβάσεις, με ερωτήσεις, με χίλιους δύο τρόπους, επισημαίνει αυτά τα προβλήματα. Απ’ ό,τι φαίνεται “εις ώτα μη ακουόντων”, γιατί για τις κυβερνήσεις σας όλα αυτά είναι κόστος.

Οπότε και τα δάση παραδίδονται στα χέρια των επενδυτών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Πώς το είχε πει ο πρωθυπουργός πέρυσι από τον Ερημίτη της Κέρκυρας; “Αφού κάποια στιγμή θα καεί ας το παραδώσουμε στους ιδιώτες”.

Και μιλώντας για τη συγκεκριμένη περιοχή των Γερανείων, είναι γνωστά εδώ και χρόνια τα διάφορα επενδυτικά σχέδια, τα διάφορα συμφέροντα που καραδοκούν και που σίγουρα θα αξιοποιήσουν τέτοιες καταστροφές.

Πού ξέρετε; Μπορεί μέσα σ’ αυτά τα επενδυτικά σχέδια να συμπεριληφθούν και ορισμένα απ’ αυτά που προβλέπει το παρόν νομοσχέδιο για την κάνναβη».

Aπό το 902

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook