Για το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας, τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τα μνημόνια για την Βόρεια Μακεδονία μίλησαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» οι βουλευτές Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Χρήστος Γιαννούλης.

«Είναι σωστό να μην έχει την επιμέλεια ενός παιδιού μόνο ένας γονέας. Αυτό που με προβληματίζει ο συνασπισμός ακραίων εναντίον του νομοσχεδίου. Όταν βλέπω τα βίαια άκρα της αριστεράς, όπως η ΚΕΡΦΑ, να συνασπίζονται με τους ψεκασμένους, τότε καταλαβαίνουμε ότι είναι καλύτερο να είμαστε στην μέση. Δεν ακυρώνω τις ενστάσεις των ανθρώπων που προσεγγίζουν το νομοσχέδιο με λογική» σημείωσε ο κ. Μπογδάνος κάνοντας λόγο ότι «και οι μπαμπάδες έχουν δικαιώματα σε αυτή την χώρα».

«Κύριος στόχος πρέπει να είναι να προστατεύσουμε το παιδί έναντι κάθε γονεϊκού συμφέροντος. Είτε του πατέρα είτε της μητέρας. Το νομοσχέδιο δεν πετυχαίνει να προστατευθεί το παιδί από εμμονές η διαμάχες εις βάρος του. Γι αυτό συνασπίστηκαν οι κοιβουλευτικές δυνάμεις» υπογράμμισε ο Χρήστος Γιαννούλης, χαρακτηρίζοντας ανόητη την τοποθέτηση του Γιάννη Λοβέρδου στην βουλή.

Ο κ. Μπογδάνος, με τη σειρά του, τόνισε ότι διαφωνεί με την τοποθέτηση του Γιάννη Λοβέρδου, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. «Διαφωνώ με αυτά που είπε ο Γιάννης Λοβέρδος. Ήταν ατυχής κοινοβουλευτική στιγμή. Δεν κάνει κακό να ζητούμε συγγνώμη. Ο έξυπνος πολιτικός πρέπει να ψάχνει ευκαιρίες να ζητάει μια συγγνώμη. Γιατί και ο λαός καταλαβαίνει ότι δεν είναι κομπλεξικός» σημείωσε.

Κοινοβουλευτικές διαδικασίες και Βόρεια Μακεδονία

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννούλης, εξήγησε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο και να αποχωρήσει δεν έχει σχέση με το νομοθέτημα.

«Άνοιξαν και χαλάρωσαν τα πάντα εκτός από το κοινοβούλιο. Δεν υπάρχει πιο ιερή διαδικασία από την μυστική ψήφο του βουλευτή. Δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή στην φαρσοκωμωδία» είπε.

«Εάν πριν 6 μήνες η κυβέρνηση εμβολίαζε την Βουλή, θα είχαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα λαϊκίστικες αντιδράσεις; θα υπήρχαν αντιδράσεις για ελίτ κλπ» απάντησε ο κ. Μπογδάνος.

«Δεν προτίθεται να ανοίξουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε: «Ποιος θα ψηφίσει τα μνημόνια για την Βόρεια Μακεδονία; Ο κ. Σπανάκης που δεν την ονομάζει; Ο κ. Γεωργιάδης που την λέει γειτονική χώρα; O Σαμαράς; Και στο εργασιακό θα έχουν διαρροές. Το πολίτευμα της χώρας είναι σε ομηρεία γιατί ο κ. Μητσοτάκης φοβάται το εσωτερικό του και κυρίως τον κ. Σαμαρά».

«Τα μνημόνια θα κυρωθούν με μεγάλη πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ χωρίς προβλήματα. Η κύρωση των μνημονίων της Βόρειας Μακεδονίας είναι επιβεβλημένη. Η Ελλάδα δεν μπορεί να υπαναχωρεί από διεθνείς συνθήκες» αντέτεινε ο κ. Μπογδάνος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook