Ηλιόπουλος: «Επικίνδυνος και αναξιόπιστος ο κ. Μητσοτάκης στην εξωτερική πολιτική»
«Στηρίζουμε τη γραμμή για επίλυση των διαφορών με την Τουρκία στη βάση του διαλόγου, με ορίζοντα το διεθνές δικαστήριο της Χάγης», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο Action24, εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία του ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, με τις παλινωδίες και τις αντιθέσεις της, δεν μπορεί να ακολουθήσει με αξιοπιστία αυτήν τη γραμμή».
Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24και το δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, o Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να “χτίσει” πάνω στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής για κυρώσεις στην Τουρκία, που είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε -μαζί με την Κύπρο- το καλοκαίρι του 2019».
«Το Δεκέμβρη του ‘19, ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε στη Βουλή ότι οι κυρώσεις δεν είναι στη στρατηγική της ελληνικής πλευράς», υπενθύμισε ο Ν. Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «αυτήν την επιλογή την πληρώσαμε, γιατί φάνηκε ότι για να μπορούμε να έχουμε έναν αξιόπιστο διάλογο με την Τουρκία χρειαζόμαστε στο τραπέζι αφενός τις κυρώσεις ή έναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό κυρώσεων, αφετέρου μία θετική ευρωτουρκική ατζέντα».
Ακόμα, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να αδειάσει μια σειρά από κεντρικά πολιτικά στελέχη της ΝΔ, για το ζήτημα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο, τα οποία είχαν διαφωνήσει ανοιχτά με αυτήν την κίνηση, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει το θέμα». «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τότε ο ίδιος δεν έκανε κάποια δήλωση γιατί αντιλαμβανόταν την πολυπλοκότητα του θέματος. Το να αδειάζεις τόσο εύκολα το πολιτικό προσωπικό του κόμματός σου για να προστατεύσεις την εικόνα σου, ειδικά σε ζητήματα τόσο ευαίσθητα όπως της εξωτερικής πολιτικής, είναι επικίνδυνη μεθοδολογία για έναν πρωθυπουργό και δημιουργεί τεράστιο θέμα αξιοπιστίας», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Πρόσθεσε, βέβαια, ότι «την ίδια αναξιοπιστία έδειξε η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία σήμερα έχει κάνει στροφή 180 μοιρών», τονίζοντας ότι «η συμφωνία αυτή αποδείχθηκε σημαντική στρατηγική ήττα του σχεδιασμού του Ερντογάν για τα Βαλκάνια, ο οποίος είχε επενδύσει στη μισαλλοδοξία και στην όξυνση».
«Ο κ. Μητσοτάκης, στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, δεν έχει καταφέρει ακόμα να κλείσει τα εσωτερικά θέματα εντός της ΝΔ, ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.«Γι’ αυτό το λόγο δε φέρνει και τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή, γιατί φοβάται ότι δεν μπορεί να ελέγξει την κοινοβουλευτική του ομάδα και ότι θα έχει απώλειες», είπε και σημείωσε ως κορυφαίο παράδειγμα της έλλειψης αξιοπιστίας της κυβέρνησης, τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά «στην οποία αρνείται οποιοδήποτε διάλογο με την Τουρκία, ενώ αρνείται και τον ορίζοντα της Χάγης».
Προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σταθεί όρθια η κοινωνία μέσα στην πανδημία»
Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει καταλάβει ότι έρχεται ένα μεγάλο κύμα δυσαρέσκειας απέναντι στις πολιτικές της στο μέτωπο της πανδημίας και της οικονομίας και γι’ αυτό πυροδοτεί συνεχώς τέτοια σενάρια». «Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι οι εκλογές, αλλά η επαφή με την κοινωνία που πλήττεται και η κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της νέας χρεοκοπίας η οποία απειλεί τους πολίτες, εξαιτίας των πολιτικών της ΝΔ», τόνισε και πρόσθεσε ότι «στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, αν δούμε τα ποιοτικά στοιχεία, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως το πάγωμα και η ακύρωση του πτωχευτικού νόμου ή η συνταγογράφηση των τεστ, συγκεντρώνουν πλειοψηφικά ποσοστά στους πολίτες».
«Σε κάθε περίπτωση, όποιες και αν είναι οι εξελίξεις, θα είμαστε έτοιμοι, με το πρόγραμμά μας, να στηρίξουμε και να διεκδικήσουμε μία εναλλακτική πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μητσοτάκης για τα 30 χρόνια από την κρίση των Ιμίων: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, υποκλινόμαστε και φέτος στους πεσόντες
- Δημογλίδου για την εξαφάνιση της Λόρας: «Είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της» – Βίντεο – ντοκουμέντο να αγοράζει εισιτήριο
- Γιώργος Λιάγκας: Σε νυχτερινό κέντρο γιόρτασαν τα γενέθλια της Μαρίας Αντωνά – Η τούρτα με τα κεράκια – Βίντεο
- Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Μας δείχνει πως περνά τη μέρα της με τους γιούς της – Νέες φωτογραφίες
- Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο, με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους – Στο επίκεντρο η Αττική και άλλες 5 περιοχές – “Στη Θεσσαλία θα βρέχει για 24 ώρες”
- Μπέσσυ Αργυράκη – Λευτέρης Νικόλιζας: Η εξομολόγηση για την κρίση στον γάμο τους – «Άρχισε να κλαίει, να χτυπιέται»
- Η Αντωνία Καλλιμούκου πήρε πτυχίο Νομικής: Ευχαριστώ την Παναγιά και τον γλυκό Χριστό μου που με αξίωσαν
- Μητσοτάκης: Γνωρίζω τις δυσκολίες λόγω ακρίβειας, κανένα μέτρο ελάφρυνσης δεν αρκεί, μέχρι και δύο μισθούς αύξηση το χρόνο από τις φοροελαφρύνσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook