Πέτσας από Αλεποχώρι: Παρεμβάσεις για να ανακουφιστούν οικονομικά οι πυρόπληκτοι
Στους πυρόπληκτους θα διατεθούν 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και μέχρι 6.000 ευρώ για τις δαπάνες οικοσκευής, είπε ο Στέλιος Πέτσας.
Παρεμβάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από τη μεγάλη πυρκαγιά σε Κορινθία – Δυτική Αττική πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση εντός της ημέρας όπως αποκάλυψε στον Γιώργο Αυτιά και στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας από το Αλεποχώρι όπου βρίσκεται.
Ο υπουργός ανέφερε ότι θα διατεθούν 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και μέχρι 6.000 ευρώ για τις δαπάνες οικοσκευής.
Δήλωσε ότι αναμένεται να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να έχουμε τις απαιτούμενες γρήγορες διαδικασίες, ενώ το κράτος θα λειτουργήσει με το μοντέλο που λειτούργησε από την κακοκαιρία «Ιανός» στην Καρδίτσα.
Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για στήριξη κοινωνικής προστασίας από το υπουργείο Εσωτερικών, στήριξη όσον άφορα τη στεγαστική συνδρομή από το υπουργείο Υποδομών, στήριξη επιχειρήσεων – αγροτών από υπουργείο Οικονομικών και ΕΛΓΑ και για μεγάλο θέμα αποκατάστασης περιβάλλοντος και αντιπλημμυρικών από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Υπάρχουν εκπρόσωποι από όλα τα υπουργεία θα ξεκινήσουμε το συντονιστικό και μετά οι ανακοινώσεις» τόνισε.
«Πολύ μεγάλη σημασία έχει και η συνδρομή στις περιφέρειες Αττικής – Πελοποννήσου και τους δήμους για τη στήριξη των έργων υποδομής» τόνισε.
Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιο για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τους γενικούς γραμματείς Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αυξήσεις από σήμερα στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα μετά από τις φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ – Αναλυτικά παραδείγματα
- Βαρβαρότητα στην Ινδονησία: Παράνομο ζευγάρι τιμωρήθηκε με 140 ραβδισμούς, λιποθύμησε η γυναίκα – Φωτογραφίες
- Λιόν – ΠΑΟΚ 4-2: Πάλεψε με δέκα παίκτες ο «Δικέφαλος του Βορρά» αλλά λύγισε στο φινάλε
- Παναθηναϊκός – Ρόμα 1-1: Ο Ταμπόρδα έφερε χαμόγελα, οι Ιταλοί είπαν την τελευταία λέξη
- Δημοσκόπηση MRB: Έπεσε την 3η θέση το ΠΑΣΟΚ, 2η η Πλεύση Ελευθερίας, στις 16 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Η τάση για Καρυστιανού και Τσίπρα
- Η Έλενα Παπαρίζου στην πρώτη περιοδεία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision
- Θεσσαλονίκη : Στην Τούμπα συνοδεία μηχανοκίνητης πορείας οι σοροί των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ – Συγκινητικός αποχαιρετισμός με συνθήματα και καπνογόνα (βίντεο)(βίντεο)
- Χρήστος Δάντης για το «Number One» της Παπαρίζου: Μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ακόμα και παιδικό τραγούδι» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook