Συνεχίζεται και αύριο η κατάθεση του επιχειρηματία

Αμετακίνητος στην θέση του ότι εκτελούσε εντολές του Νίκου Παππά παραμένει ο Χρήστος Καλογρίτσας, παρουσιάζοντας νέα sms που είχε ανταλλάξει με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του για τέταρτη ημέρα στην Προανακριτική για τυχόν ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Καλογρίτσας παρουσίασε sms που αντάλλαξε με τον πρώην υπουργό για την εγγυητική επιταγή που θα έστελνε ο Σάμερ Χούρι της λιβανέζικης κατασκευαστικής για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως επισημαίνουν οι πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Χρήστος Καλογρίτσας ζητούσε από τον Νίκο Παππά να μιλήσει με τον Σάμερ Χούρι για να τον πιέσει να στείλει την εγγυητική.

Σύμφωνα με τον σταθμό, ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφέρθηκε και σε μία συνάντηση που είχε με τον Νίκο Πάππα κατά την οποία αποφασίστηκε να σταματήσει η εμπλοκή του στο εγχείρημα για τις τηλεοπτικές άδειες και λέει πόσο προδωμένος αισθάνεται.

Ο μάρτυρας φέρεται να λέει: «Διαφώνησα μάλιστα επειδή είχα κάποιες προσωπικές αναφορές όμως μου είπαν “ή έτσι ή φεύγεις από εδώ”. Με εκβίασαν. Και τελικά είπα “οκ έτσι”. Τη βραδιά αυτή περνούσα μεγάλη στεναχώρια. Ήταν και η γυναίκα μου. Μετά από αυτό με διώξανε. Μου δώσανε το Φιλί του Ιούδα και με διώξανε».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στην δημιουργία της εφημερίδας Documento, υποστηρίζοντας ότι έδωσε 2,9 εκατ. ευρώ και υποστήριξε ότι έχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι χρηματοδότησε την εφημερίδα.

Μάλιστα είπε ότι διαφώνησε με τη γραμμή που ακολουθούσε η εφημερίδα, δηλαδή να «χτυπάει» πολιτικούς αντιπάλους μέσω των συζύγων τους, όπως συνέβη με τη σύζυγο του Πρωθυπουργού και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.
Ο κ. Καλογρίτσας θα συνεχίσει την κατάθεσή του και αύριο Τρίτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook