Απόφαση αύξησης αριθμού βουλευτών με φυσική παρουσία στη Βουλή

Αλλάζει πλέον ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής μετά τους περιορισμούς που επέφερε η πανδημία κι έτσι περισσότεροι βουλευτές θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν δια ζώσης τις εργασίες του Κοινοβουλίου, τόσο στην αίθουσα της Ολομέλειας όσο και στις άλλες αίθουσες όπου συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε ότι ο αριθμός των βουλευτών που θα μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα στην αίθουσα της Ολομέλειας αυξάνεται στους 120.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, στην απόφαση συνέβαλε η πρόσφατη σχετική ΚΥΑ για τους κλειστούς συνεδριακούς χώρους, το γεγονός ότι η αίθουσα της Ολομέλειας έχει υψηλή οροφή και δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες φρέσκου αέρα, καθώς και ότι η πλειοψηφία των βουλευτών έχει ήδη εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα, πάνω από 200 βουλευτές έχουν λάβει την πρώτη δόση, ενώ πάνω από 150 έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Ωστόσο, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι «το κρίσιμο είναι να μη γυρίσουμε πίσω» και πρόσθεσε πως διατηρείται η δυνατότητα επιστολικής ψήφου για βουλευτές οι οποίοι π.χ. βρίσκονται σε καραντίνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook