«Πολιτική δειλία να το βάζει στα πόδια ο πρωθυπουργός» τόνισε

Θρασύδειλο, αμετανόητο αλλά και δειλό χαρακτήρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο κοινοβούλιο για να απαντήσει σε ερώτησή του για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής: «Την ιστορία δεν θα τη γράψετε ξανά εσείς (…) Η προοδευτική παράταξη έδωσε μάχες για την ευημερία (…) στηρίζοντας τους αδύναμους».
Στο σημείο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «την τιμά στα κρυφά», ενώ όπως είπε, «όταν έρχεται ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, δεν τολμά ούτε να αναφέρει το όνομα της χώρας».

«Άλλη φορά, ο κ. Μητσοτάκης όταν θα μιλάει για λαϊκισμό και δημαγωγία, καλό θα είναι να κοιτάει τον καθρέφτη, γιατί θα βλέπει το πρόσωπό του» τόνισε.
Και συμπλήρωσε: «Δίπλα στο λήμμα ”δημαγωγός”, στο Ίντερνετ, θα υπάρχει η Συμφωνία των Πρεσπών και το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη».
«Είναι ο μεγαλύτερος δημαγωγός, η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη ιστορία του τόπου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα,άσκησε δριμεία κριτική στο νομοσχέδιο για την παιδεία αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Εμείς ανοίγαμε πανεπιστήμια, αυτοί κλείνουν πανεπιστήμια».
Συγκεκριμένα, επικρίνοντας τις ρυθμίσεις για την ελάχιστη βάση εισαγωγής και τη μείωση εισακτέων, είπε: «Πάρτε πίσω αυτήν την αθλιότητα».

Παρέμβαση στη Βουλή

Είναι η τρίτη συνεχόμενη Παρασκευή που στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» καταθέτω επίκαιρη ερώτηση που αφορά 100 χιλιάδες μαθητές της Γ' Λυκείου που φέτος που περνούν τον Γολγοθά των πανελλαδικών εξετάσεων. Είναι η τρίτη συνεχόμενη Παρασκευή που απουσιάζει ο Πρωθυπουργός. Και απουσιάζει γιατί δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις. Αυτούς τους μαθητές και τις οικογένειές τους, ο κ. Μητσοτάκης τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Είναι πρωτοφανές να αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να εφαρμόζεται την ίδια χρονιά. Μειώνουν τους εισακτέους αυτή τη δύσκολη χρονιά και δεν έρχεται να απαντήσει. Πρόκειται για πολιτική δειλία.Με ειλικρινή αγωνία καλούμε τον απόντα Πρωθυπουργό να αναστείλει την εφαρμογή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που αποκλείει 30 χιλιάδες μαθητές. Εμείς ανοίγαμε Πανεπιστήμια, αυξάναμε τους φοιτητές και προσλαμβάναμε καθηγητές. Η κυβέρνηση της ΝΔ κλείνει Πανεπιστήμια, κλείνει σχολές, μειώνει τους εισακτέους και προσλαμβάνει αστυνομικούς. #Βουλη #Vouli

Posted by Alexis Tsipras on Friday, May 28, 2021

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook