Πολιτική κόντρα προκάλεσε το δημοσιέυμα το οποίο υποστηρίζει πως παγώνει το μέτρο φύλαξης των πανεπιστημίων από την αστυνομία - Τι λέει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να αναβάλει την δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Σημειώνεται πως η φύλαξη των πανεπιστημίων θα γίνεται για την ώρα από τις διοικήσεις των ιδρυμάτων.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η διαδικασία για τις προσλήψεις προσωπικού που θα στελεχώσει την αστυνομία των πανεπιστημίων θα προχωρήσει, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες εγκατάστασης των συστημάτων επιτήρησης των χώρων των πανεπιστημίων.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως αυτή η αναβολή γίνεται για να μην προκληθούν εντάσεις και επεισόδια στα πανεπιστήμια, αφού αυτό το μέτρο είχε εξ αρχής σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους φοιτητές.

Το δημοσίευμα δεν άφησε ασχολίαστο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση παίρνει πίσω την εφαρμογή του μέτρου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, το οποίο προώθησε σε συγκρουσιακό κλίμα. Αλήθεια πόσο αστείοι είναι; Μας έλεγε ότι θα βάλει τη δημοκρατία στα πανεπιστήμια και τώρα έρχεται να το πάρει πίσω. Επικοινωνιακές κινήσεις για να χαϊδέψετε το συντηρητικό σας ακροατήριο. Ορίζετε και ψηφίζεται νόμους που δεν μπορείτε να εφαρμόσετε».

Τι λέει η κυβέρνηση

Αμέσως μετά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε τον λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος υποστήριξε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η προκήρυξη και πως δεν υπάρχει αναστολή στον νόμο.

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε και η Αριστοτελία Πελώνη:

«Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα αποδεικνύει για άλλη μια φορά, το μέγεθος της ανευθυνότητάς του. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τοποθετείται με τον πλέον επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής με βάση δημοσιεύματα, δίχως να μπει στον κόπο να διασταυρώσει στοιχειωδώς την ακρίβειά τους.Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι τις επόμενες μέρες δημοσιεύεται η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης των Πανεπιστημίων, που θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ. Αλλά η αλήθεια δεν ήταν ποτέ συμβατή με τον κ. Τσίπρα».

«Ο σχεδιασμός προχωράει κανονικά» δήλωσε και ο Άγγελος Συρίγος, πετώντας το μπαλάκι προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς δήλωσε αναρμόδιος αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. «Δεν μου αρέσει να μιλάμε για αστυνομία στα πανεπιστήμια, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα των πανεπιστημίων μας το επιβάλλει. Πιστεύω ότι σε 2,3,4 χρόνια οι συνθήκες θα μας επιτρέψουν να μην μιλάμε για κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως κάποιες καθυστερήσεις είναι διακιολογημένες…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook