Την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σκαελλαροπούλου επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεών τους για την πορεία της πανδημίας.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως υπήρξε αρκετά μεγάλη συμμόρφωση με τα μέτρα παρά το μερικό άνοιγμα της αγοράς και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν θα έχουμε πρόσθετα προβλήματα. Σχετικά με τις μεταλλάξεις ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεδομένης της αύξησης κινητικότητας και των μεταλλάξεων οφείλουμε να παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και να δίνουμε χρόνο ανάμεσα στις αποφάσεις μας».

Για τους εμβολιασμούς τόνισε ότι χθες έγιναν σχεδόν 20.000 εμβολιασμοί και σήμερα ή αύριο θα φτάσουμε συνολικά τους 200.000. «Θα μπορούσαμε πολύ περισσότερους αλλά είμαστε εξαρτημένοι από ευρωπαϊκές συμφωνίες αγορών» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «έχουμε ασκήσει μεγάλη πίεση στις φαρμακευτικές ώστε να τιμήσουν τα συμβόλαια.»

Από την πλευρά της η ΠτΔ είπε πως «πρέπει να παραμένουμε σε εγρήγορση γιατί ο ιός είναι μια συνεχής και ενεργή απειλή». Χαρακτήρισε «αναγκαίο να γίνει με τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα» το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των σχολείων και τόνισε ότι ελπίζει να «είναι προσωρινές οι δυσκολίες στην παράδοση των εμβολίων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook