Η ΝΔ διατηρεί το ευρύ προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση.

Διατηρείται το ευρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Η έρευνα, που έγινε σε δείγμα περισσοτέρων από 1.600 πολιτών, έδειξε πως η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 37,3% έναντι του 19,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση παραμένει το Κίνημα Αλλαγής με 6,7%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 με 3,1%.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες πιστώνουν θετικά στην κυβέρνηση τις εξελίξεις τόσο σε ό,τι αφορά την διαχείριση της πανδημίας, όσο και στην απόφασή της να ανοίξει οικονομικές δραστηριότητες.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μπροστά με 52,4%, και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 19,9%. Ένα ποσοστό 26% απάντησε: Κανένας.

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η χώρα οδεύει σε σωστή κατεύθυνση (53%). Αντίθετη άποψη έχει το 47%. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας στον τομέα αυτό το ισοζύγιο που είναι 7% είναι το μεγαλύτερο για το 2021. Τον Ιανουάριο ήταν 1%, τον Μάρτιο -1% και τον Απρίλιο 5%.

Όσον αφορά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, θετική άποψη έχει ένα ποσοστό 10,2%, μάλλον θετική ένα 18,6%, μάλλον αρνητική 23,3% και αρνητική 47,3%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook