Οι παρεμβάσεις σύντομα θα γίνουν παρελθόν, ανέφερε χαρακτηριστικά

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά το πρώτο μέρος της περιοδείας του στην Χαλκίδα.

Σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση με την Ένωση Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά σημείωσε ότι πρόκειται για «ταφόπλακα» για τον κόσμο της εργασίας και για παρεμβάσεις που «γίνονται κατ΄ εντολή του ΣΕΒ και μιας μικρής μερίδας επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των εργαζόμενων».
Δεσμεύτηκε ότι «ακόμα κι αν μέσα από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία θεσμοθετηθούν αυτές οι επιλογές, εγώ είμαι εδώ για να δεσμευτώ απέναντι στους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό ότι αυτές οι νομοθετικές παρεμβάσεις πολύ σύντομα θα γίνουν παρελθόν».
Σε σχόλιο του αναφορικά με την στάση του ΣΕΒ, εκτίμησε ότι δηλώνει δυσαρεστημένος από το νομοσχέδιο «προφανώς σε συνεννόηση με τον κ. Χατζηδάκη, για να το παίξουν ότι διαφωνούν μεταξύ τους μπας και γλιτώσει ο υπουργός απ’ το εμφανιστεί ως υπερασπιστής των συμφερόντων μιας ολιγαρχίας και ως ο άνθρωπος που βάζει ταφόπλακα στο 8ωρο και θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες».

Υπογράμμισε ότι όμως «όποια επικοινωνιακά παιχνίδια κι αν παίξουν, δεν θα καταφέρουν να αλλάξουν την εικόνα ότι μας γυρίζουν πάρα πολλά χρόνια πίσω, ότι βυθίζουν τον κόσμο στην αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα».
«Το νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή -που καταργεί το 8ωρο, μια κατάκτηση αιώνων για τον κόσμο της εργασίας, που νομιμοποιεί τις απλήρωτες υπερωρίες, που θεσμοθετεί το 10ωρο εργασίας, που στην πραγματικότητα θεσμοθετεί τις ατομικές συμβάσεις, δηλαδή την ατομική διαπραγμάτευση του εργαζόμενου με τον εργοδότη- είναι μια πρωτοφανής επίθεση στον κόσμο της εργασίας», σημείωσε.
Σημείωσε ότι σήμερα με αυτό το νομοσχέδιο «έρχονται για να θεσμοθετήσουν τις ατομικές συμβάσεις που στην πραγματικότητα τύποις θα διαπραγμάτευται -γιατί δεν θα έχει προφανώς ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη- ο κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά με τον εργοδότη υπό την απειλή της απόλυσης».
Αναφορικά με τη ΛΑΡΚΟ είπε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης «δεν διασφαλίζουν δυστυχώς ούτε τη βιωσιμότητα της επιχείρησης ούτε τη συνεχή λειτουργία της επιχείρησης με το όποιο πλαίσιο έχουν επιλέξει, κυρίως όμως δεν διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας. Όπως του είχαν ζητήσει νωρίτερα και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ να κάνει από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι “θα δώσουμε τη μάχη για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook