Δένδιας: Ελπίζω σε ένα ήσυχο καλοκαίρι με την Τουρκία
Τι ανέφερε για την πρόσφατη επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην χώρα
Την εκτίμηση ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι ήπιο ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην 66η περιφερειακή διάσκεψη για την ανάπτυξη.
Ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αφορμή τόσο την συνέντευξη Τύπου τον Απρίλιο όσο και τις προχτεσινές δηλώσεις στο υπουργείο τόνισε, πως ο κ. Τσαβούσογλου δεν ήρθε για ρεβάνς, οι θέσεις τόσο της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας είναι γνωστές και «η Τουρκία κατάλαβε ότι δεν πρέπει να προκαλεί και να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο».
«Ελπίζω ότι η Τουρκία θα αποστεί της παραβατικότητας και θα είναι το ίδιο προσεκτική και με τα ζητήματα γύρω από την Κύπρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.
Αναφορικά με τις επισκέψεις Τσαβούσογλου στην Θράκη, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ενώ παρέπεμψε στην on camera δήλωση-απάντηση του εκπροσώπου τύπου του ΥΠΕΞ Αλέξανδρου Παπαϊωάννου στους ισχυρισμούς Τσαβούσογλου περί «τουρκικής» μειονότητας.
Στη συνέχεια επεσήμανε ότι η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα παγκοσμίως που έχει απειλήσει με πόλεμο, εφόσον, η Ελλάδα ασκήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.
Για το Κυπριακό ζήτημα πρόσθεσε πως βρίσκεται στο χειρότερο σημείο μετά το 1974 καθώς στη σύνοδο της Γενεύης αντί να σημειωθεί πρόοδος έγιναν πολλά βήματα πίσω.
Για το θέμα της Λιβύης, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την δυσαρέσκειά του και την αντίθεσή του για την μη πρόσκληση της Ελλάδας από τη Γερμανία στη συνάντηση εντός του μήνα ενώ, ζήτησε άμεση αποχώρηση στρατευμάτων και μισθοφόρων από τη χώρα.
Τέλος εκδήλωσε την ικανοποίηση του για τα ευρωπαϊκά της Αλβανίας παρά τις στενές σχέσεις της χώρας με την Τουρκία. Παράλληλα, ερωτηθείς για το ζήτημα της Λευκορωσίας ζήτησε παραπάνω κυρώσεις καθώς ενέργειες όπως αεροπειρατεία από χώρα δεν θυμίζουν 21ο αιώνα.
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
Ολες οι Ειδήσεις
- Marfin: «Δεν υπάρχει ταυτοποίηση» λέει ο δικηγόρος της 46χρονης κατηγορούμενης για τον φονικό εμπρησμό – «Είχε εξεταστεί για την ίδια υπόθεση και το 2022» (βίντεο)
- «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Νέες βαριές καταγγελίες κατά Καρυστιανού, Γρατσία, Γαλανού και αυλικών ότι «μετέτρεψαν το κίνημα σε φοβικό αρχηγικό κόμμα»
- Κρήτη – Σοκαριστικό: Τουρίστας ζητούσε να πληρώσει υπάλληλο καταστήματος για να ασελγήσει σε 10 χρονο κορίτσι που καθόταν αμέριμνο στην αυλή
- UEFA Super Cup: Η μάχη για το τρόπαιο ζωντανά στο MEGA – Παρί Σεν Ζερμέν – Άστον Βίλα, την Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 22:00
- Το «Stars System» γιορτάζει 20 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας και γίνεται καθημερινό στο Star.
- Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Χριστίνα Πιτουρά στα 64 της χρόνια
- Ο Όμιλος ΣΚΑΪ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Γρηγόρη Δημητριάδη
- Μαρίνα Βερνίκου έπιασε λαγοκέφαλο και πόζαρε μαζί του: «Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τη θάλασσα» – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook