Καλεσμένος στην εκπομπή Tik Talk του Αντώνη Σρόιτερ βρέθηκε ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος μίλησε για τα πάντα - Τι είπε για τον στρατό, τη φυλακή, τα ναρκωτικά, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Άδωνη Γεωργιάδη

Ο Νίκος Καρανίκας περιέγραψε την έκπληξη που ένιωσε όταν του τηλεφώνησε ο Αδωνις Γεωργιάδης για το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως άλλαξε άποψη για τη δημόσια εικόνα του υπουργού.

Αναφερόμενος στη φαρμακευτική κάνναβη, ο Ν. Καρανίκας είπε ότι κάνει καλό σε μια σειρά περιπτώσεων, όπως και η ίδια η κάνναβη, αρκεί να λαμβάνεται με μέτρο. Τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησής της, ενώ μίλησε και για τα πιο σκληρά ναρκωτικά:

Ως προς την κοκαΐνη, επισήμανε ότι είναι χημική ουσία που δημιουργεί ψυχολογικές εξαρτήσεις και πρέπει να χορηγείται με χαρτί γιατρού.

Σε ερώτηση αν έχει δοκιμάσει σκληρά ναρκωτικά, ειπε: «Ναι, έχω εμπειρία, έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα, εις γνώσιν μου όμως. Από τα 14 είμαι στρατευμένος στην Αριστερά. Ο,τι έκανα ήταν σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, και για την εμπειρία, για να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό. Γνώριζα επιστημονικά ότι δεν είναι αυτό που λένε. Σαν παρέα, μαζί με άλλα παιδιά, οργανωμένα στην Αριστερά, το συζητήσαμε και το κάναμε με επιστημονικό τρόπο. Ερευνήσαμε πώς να το κάνεις με δοσολογία που να μη σε σκοτώνει, με ποιον τρόπο ώστε να μην είναι επώδυνος κ.λπ. Δεν το χαρήκαμε. Η κόκα δεν μου άρεσε, το είπα και στα παιδιά, μπορεί να ήταν μάπα και αυτό που πήρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να την πάρει κάποιος, καλύτερα να πάρουμε βασιλικό πολτό. Ούτε η ηρωίνη, που είναι οπιούχο, μου άρεσε. Αυτές οι ουσίες δεν σε κάνουν να είσαι ο εαυτός σου. Τι καλύτερο από το να είσαι ο εαυτός σου;»

Επίσης, αναφέρθηκε και στην περίοδο που ήταν αντιρρησίας συνείδησης και είχε φυλακιστεί για 4 μήνες, ενώ είπε πως αν γίνει πόλεμος «θα βοηθήσει στα μετόπισθεν». «Ιδεολογικά είμαι Αριστερός και θα πολεμήσω με πατριωτισμό με τον δικό μου τρόπο. Δεν επιτρέπω να βάλει κανείς χέρι στην πατρίδα μου, αλλά πατρίδα μου είναι και τα βουνά και οι θάλασσες και τα ποτάμια και οι λίμνες, τα οποία τα αφήνουμε να καταστρέφονται».

Ο Νίκος Καρανίκας υποστήριξε ότι ήταν ανάμεσα σε εκείνους που ανακάλυψαν τον Αλέξη Τσίπρα. «Ο Τσίπρας είναι ηγέτης της Αριστεράς, φίλος μου και δημοκράτης. Δεν θα ξαναβρούμε άνθρωπο σαν τον Αλέξη…»

Αποκάλυψε ότι τον κρατούσε στη Θεσσαλονίκη -όπου δούλευε ως σερβιτόρος- η ασθένεια της μητέρας του. Μετά τον θάνατό της, του είπε ο Τσίπρας: «Νίκο, η μαμά πέθανε, δεν μπορείς να αποφεύγεις κάποια πράγματα, κανόνισε να κατέβεις στην Αθήνα». Οπως είπε, ως πρωθυπουργικός σύμβουλος έπαιρνε 1.200 ευρώ, ενώ ως σερβιτόρος έβγαζε περισσότερα χρήματα.

Υπεραμύνθηκε όλων των αναρτήσεων που είχε κάνει κατά καιρούς και είχαν ξεσηκώσει αντιδράσεις, παραδεχόμενος ότι στα social media συχνά παρασυρόταν και «έβγαζε καφρίλα…»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook