Αμηχανία και ενόχληση στην Άγκυρα προκαλεί η ελληνοαμερικανική άσκηση «Οργή του Ποσειδώνα», καθώς τα αμερικανικά F-15 και τα ελληνικά μαχητικά πέταξαν μαζί πάνω από νησιά, όπου η Τουρκία ζητά παγίως την αποστρατικοποίηση τους.

Σε μια κίνηση αντιπερισπασμού, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, επιτιθέμενος κατά της Ελλάδας, εμφανίσθηκε και πάλι ως προστάτης των προσφύγων και των μεταναστών.

Ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, ως πυλώνα σταθερότητας, έστειλαν το μεσημέρι της Τρίτης οι ΗΠΑ, με τα πανίσχυρα μαχητικά της F-15 μαζί με ελληνικά πάνω από την Ρόδο, να «καταρρίπτουν» τις εμμονές της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της άσκησης η «Οργή του Ποσειδώνα» τα αμερικανικά φτερά πέταξαν την Δευτέρα πάνω και από Λέσβο και Κω.

Η Τουρκία θορυβημένη έστειλε σήμερα κοντά στα παράλιά της ένα ιπτάμενο ραντάρ ώστε να καταγράψει την ελληνοαμερικανική άσκηση.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλης κλίμακας του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίδα» με σενάριά της να εκτυλίσσονται σε όλη την επικράτεια.

Ψάχνουν και πάλι τα ελληνικά υποβρύχια

Η Άγκυρα έστειλε 3 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ένα ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο μήπως και εντοπίσει τα ελληνικά υποβρύχια σημειώνοντας 33 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ 4 τουρκικά μαχητικά F-16 και ένα ζεύγος Phantom στην περιοχή Λήμνου, Λέσβου, Χίου, ενεπλάκησαν δύο φορές με ελληνικά μαχητικά σε σκληρές αερομαχίες.

Την ενόχληση της Τουρκίας από την συνεχιζόμενη θωράκιση του Έβρου και με ηχητικό κανόνι για την αποτροπή των μεταναστών εξέφρασε ο Ομέρ Τσελίκ που παράλληλα συνέχισε και το τροπάρι περί παράνομων push back από την ελληνική Ακτοφυλακή.

Η Αθήνα συνεχίζει την ενδυνάμωση των συμμαχιών της και με τις χώρες της Μέσης Ανατολής με τον Νίκο Δένδια να επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Aπό το MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook