Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αυστηρές κυρώσεις για όσους εμπλέκονται σε διαφθορά, παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή απειλούν «την ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα ή την εδαφική ακεραιότητα» οποιασδήποτε περιοχής ή κράτους στα Δυτικά Βαλκάνια...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε διάταγμα με ρητή εντολή τη διαφύλαξη της ειρήνης και της εδαφικής ακεραιότητας περιοχών και χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και των Συμφωνιών, μεταξύ αυτών και της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Το εν λόγω διάταγμα έχει αποδέκτη και την Ελλάδα, καθώς βρίσκονται εδώ και καιρό προς κύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο τα μνημόνια συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και η απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες… Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου επισημαίνεται πως ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε το «μπλοκάρισμα» της ιδιοκτησίας όσων ατόμων απειλούν τις διεθνείς προσπάθειες σταθεροποίησης στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και την απαγόρευση της εισόδου τους στη χώρα.

Σε αυτή, γίνεται λόγος για «εκτεταμένη διαφθορά σε διάφορες κυβερνήσεις και θεσμούς» στα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία «εμποδίζει την αποτελεσματική και δημοκρατική διακυβέρνηση χωρών, καθώς και την πλήρη ένταξή τους σε υπερατλαντικούς θεσμούς» και ως εκ τούτου αποτελεί «απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook