"Επιχειρείται φίμωση του ΣΥΡΙΖΑ", ανέφερε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Μεγάλη ένταση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στο Κοινοβούλιο, η οποία πυροδοτήθηκε από την άρνηση του προέδρου της Βουλής να δώσει τον λόγο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τον λόγο στο πλαίσιο συζήτησης με αφορμή την ερώτησή του για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να λάβει τον λόγο ως προσπάθεια καθιέρωσης μίας εκτός κανονισμού πρακτικής, με επιχείρημα ότι οι αρχηγοί κομμάτων, ΚΟ και πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο παντού εκτός των επίκαιρων ερωτήσεων. Μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «πολιτικό ακτιβισμό» ενώ διέκοψε την συνεδρίαση.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για προσπάθεια φίμωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μην επιχειρήσετε να φιμώσετε τη φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα στον ναό της Δημοκρατίας. Να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, να είστε πρόεδρος της Βουλής και όχι ο πρόεδρος που δέχεται σκονάκια από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού. Δεν θα καταφέρετε να φιμώσετε τη φωνή μας μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, όπως επιχείρησε η παράταξη από την πρώτη ημέρα να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή στα ΜΜΕ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους υπογράμμισε «Πείτε μου ποιο είναι το άρθρο που δε μου επιτρέπει να μιλήσω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως πρώην πρωθυπουργός και ως αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας; Κατά πάγια κοινοβουλευτική πρακτική που εφαρμόζεται κατ’ αναλογία, η διάταξη του άρθρου 97 παρ.4 προβλέπει ότι οι πρώην πρόεδροι της Βουλής και οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν το δικαίωμα να πάρουν τον λόγο όποτε το ζητήσουν».

«Να μην υποπέσετε σε αυτό το πολύ σημαντικό παράπτωμα. Σας ζητώ να μου δώστε τον λόγο και να μην παριστάνετε τον πρόεδρο κυβερνώντος κόμματος, ενώ έχει την έγκριση και των άλλων κομμάτων», κατέληξε.

Μάλιστα ακολούθησαν αποδοκιμασίες προς το προεδρείο από την πλευρά της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook