Με τα αρχικά ΦΦΜ/FFM (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας - Football Federation of Macedonia) στις φανέλες τους θα αγωνιστούν οι γείτονες στο EURO.

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας δεν έχει προσχωρήσει ακόμη στην αλλαγή του ονόματός της, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά τις προτροπές του Ζόραν Ζάεφ.

Η Βόρεια Μακεδονία συμπληρώνει τον 3ο όμιλο μαζί με Ολλανδία, Ουκρανία και Αυστρία. Την προσεχή Κυριακή αντιμετωπίζει την Αυστρία.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει ενημερώσει ήδη την UEFA για το θέμα, ενώ στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις…»

Eπιστολή Αυγενάκη σε UEFA

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ζητά να γίνει χρήση της ορθής εθνικής συντομογραφίας/ακρωνυμίου «NM» ή «RNM» της Βόρειας Μακεδονίας κατά τη διάρκεια του Euro και να μην χρησιμοποιηθεί ο κωδικός χωρών του Διεθνή Οργανισμού Τυποποίησης και επισημαίνει ότι δεν έχει ακόμα τροποποιηθεί η ονομασία της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook