Το μήνυμα του Πρωθυπουργού λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του ΝΑΤΟ

Προσερχόμενος στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στις εξαιρετικά δύσκολες προκλήσεις των καιρών μας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εξαιρετικά σύνθετες προκλήσεις, που απαιτούν την αναπροσαρμογή της στρατηγικής συμμαχίας».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο κορωνοϊός «απέδειξε πόσο ευάλωτες είναι οι κοινωνίες μας, από έναν ιό που δεν είναι καν ορατός στο μάτι, αλλά και από την κλιματική αλλαγή που έχει σημαντικές επιπτώσεις και στα ζητήματα ασφαλείας».

Παράλληλα αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. «Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και σταθερά δαπανούσε άνω του 2% του ΑΕΠ της στις αμυντικές της δαπάνες. Καθώς εξέρχεται ισχυρότερη από την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, είναι έτοιμη να κάνει αυξημένες επενδύσεις στις στρατιωτικές της δυνατότητες και ως εκ τούτου να φανεί ακόμη πιο συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι της Συμμαχίας», σημείωσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook