Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν έκανε δηλώσεις στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ μετά τις συναντήσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν συμφώνησαν με Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμείνουν ανοιχτά τα κανάλια διαλόγου με την Ελλάδα.

Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2021 θα είναι μια «ήσυχη» χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον μηχανισμό διαλόγου και να κάνουμε πιθανά βήματα για μια θετική ατζέντα. Του είπα ότι δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν τρίτοι ανάμεσά μας, και να επικοινωνούμε απευθείας μεταξύ μας. Πιστεύω ότι το 2021 θα είναι μία ήσυχη χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον Έλληνα πρωθυπουργό, συμπλήρωσε πως «ένα-ένα, να αρχίσουμε να καθαρίζουμε το τραπέζι. Αυτό το τραπέζι δεν πρέπει να είναι τραπέζι προβλημάτων, αλλά λύσεων».

Τι είπε ο Ερντογάν για τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν

Η συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν ήταν παραγωγική και ειλικρινής. Πρέπει να αναβιώσουν οι κοινοί μηχανισμοί διαλόγου ανέφερε εξάλλου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

«Η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφωνούν να χρησιμοποιούν άμεσα και τακτικά κανάλια διαλόγου, κατάλληλα για δύο συμμάχους και στρατηγικούς εταίρους» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ που δεν μπορεί να επιλυθεί» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook